+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl
Horeca ventilatie

Specifieke WTW unit voor de horeca

Met een WTW unit wordt een “warmte terugwin installatie” bedoeld. Het maakt ventileren mogelijk waarbij minimale hoeveelheid warmte verloren gaat. Een WTW unit bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk een warmtepomp, een energie terugwin-batterij en een besturingssysteem. De vervuilde warme lucht gaat door de batterij heen die geïnstalleerd is in het ventilatiekanaal. In deze batterij zit een vloeistof die de warmte opneemt van de inkomende lucht. De lucht gaat vervolgens naar de warmtepomp waar het verder opgewarmd wordt en waarna het voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Op deze manier gaat de energie van de warme binnen lucht niet verloren.

WTW unit bij Multi-sport centre Playdome

Een WTW unit kan zoals eerder beschreven op verschillende manieren aangesloten worden. Denk hierbij aan een ventilatieverwarming, CV-radiatoren, vloerverwarming en ventilatiekoeling. Doordat de al aanwezige warme lucht gebruikt wordt, hoeft bijvoorbeeld een CV-ketel minder hard te werken om een ruimte te verwarmen. Hiermee valt veel geld te besparen. Een WTW unit is toepasbaar in allerlei sectoren zoals in restaurants, de industrie, kantoren, winkels, hotels en ziekenhuizen. Onlangs heeft Multi-sport centre Playdome ervoor gekozen om door Medtrading een WTW-systeem te laten installeren, specifiek voor toepassing in de horeca. Dit ERS systeem bespaart daarmee – naar schatting – maar liefst 119.200 kWh energie per jaar! Overige voordelen van een WTW unit zijn: verbeterde energie efficiëntie, verlaagde CO2 uitstoot, investeringsaftrek, zelfreinigend en in circa 3 jaar heb je de investering terugverdiend.

Levensduur van een WTW unit

Over het algemeen kan een WTW unit zo’n 15 jaar meegaan. Dat wil niet zeggen dat een WTW unit na 15 jaar volledig vervangen dient te worden. Vaak is het mogelijk om onderdelen te vervangen, waarna uw WTW unit er weer tegenaan kan. Het gebeurt daarnaast regelmatig dat mensen ervoor kiezen om hun oude unit te vervangen voor een nieuwer en zuiniger model. De technologie staat namelijk niet stil en de nieuwe modellen leveren betere prestaties en daarmee kunt u meer geld besparen. Om de levensduur van uw WTW unit zo optimaal mogelijk te houden adviseren wij om geregeld onderhoud te laten uitvoeren door een specialist zoals Medtrading.

Specificaties ERS WTW installatie Playdome 

Type of Business: Restaurant
Name: Playdome
City: Roosendaal
Country: Netherlands
ERS models: 2 x L20
Outdoor design temperature: -10° C
Exhaust airflow: 2 x 6800 m3/h
Supply airflow: 2 x 6800 m3/h
Exhaust temperature in air duct: 28° C
Ideal inlet air temperature: 18° C
Operating hours/day: 10h
Calculated total energy recovered/year: 119200 kWh
Energy used for: Heating / ventilation
Calculated CO2 savings/year: 30,4 ton
Customer: MEDTrading
Contractor: Arco Luchttechniek
Installed: September 2021

Meer informatie over deze ERS warmte terug win installatie voor horeca toepassingen leest u op deze pagina. Voor advies of voor het maken van een calculatie voor uw specifieke situtaatie kunt u contact opnemen met Medtrading

× Whatsapp