+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

VENTILATIESYSTEMEN VOOR ZORGINSTELLINGEN

Klimaatventilatiesysteem voor zorginstellingen.

Van alle bestaande zorginstellingen wordt verwacht al vanaf 1 april 2017 de luchtkwaliteit en ventilatie op orde te hebben. Volgens het Bouwbesluit van 2012 en de eisen welke daarin zijn opgenomen komt naar voren dat er op ventilatiecapaciteit en op CO2-waarden gecontroleerd wordt. De CO2-waarde moet worden gemeten met een CO2 meter. Bij een te hoge CO2 waarde kunnen klachten ontstaan als duizeligheid, hoofdpijn, slaperigheid en problemen met concentratie. Daarnaast is een te hoge CO2 waarde ook niet goed voor de gezondheid, vooral bij mensen met astma of allergieën. Deze waarde moet volgens de nieuwe regels onder de 1000 ppm blijven. Uitgangspunt is dat er per persoon 3,44 liter lucht per seconde geventileerd moet worden. Advies van Medtrading is om naast het ventileren ook de binnenlucht te zuiveren.

Hoe kan Medtrading u hierbij helpen?

Wij bieden een kwalitatief goede CO2-meter aan om de CO2 waarde in uw verblijfruimten van uw zorginstelling of verpleeghuis te meten. Deze meter bewaakt het CO2 gehalte in een ruimte en waarschuwt u wanneer dit niet in orde is. U kunt dan direct actie ondernemen door te ventileren. Dit kan bijvoorbeeld met onze mechanische ventilatie, of zoals wij adviseren met een warmteterugwininstallatie, zodat de warmte niet verloren gaat en de toevoerlucht enigszins op temperatuur ingeblazen wordt. Daarnaast adviseren wij u om gezien de coronacrisis de binnenlucht te zuiveren met een van onze uitgebreid geteste desinfectie units.

Juiste advies en klimaatoplossing gelet op het budget

Onze projectleiders en adviseurs delen graag hun kennis omtrent de regels van de wet- en regelgeving voor ventilatie uit het Bouwbesluit, zodat u zo efficiënt mogelijk de benodigde informatie en advies op tafel krijgt om uw zorginstelling of verpleeghuis zo goed en veilig mogelijk te ventileren.

 

Verse lucht behandeling bij kinderdagverblijven

Naast advies voor een juiste ventilatiesysteem adviseren we u ook over alternatieve technieken om de frisse lucht verder te behandelen zodat virussen, bacteriën, schimmels, pollen, ultrafijnstof (submicron en nanodeeltjes) en microbiologische verontreinigingen gereduceerd kunnen worden. Ook in uw zorginstelling.

Onze luchtreinigers zijn onderzocht door TÜV, en TNO 

De installatie en de luchtzuiveringstechniek die wij in onze systemen toepassen is door TÜV onderzocht op de efficiëntie van de filter module en hier wordt gekeken hoeveel er daadwerkelijk wordt tegengehouden aan schadelijke deeltjes en bacteriën.

  Meerdere luchtreinigers direct leverbaar

  Medtrading levert verschillende luchtreinigers en past meerdere bewezen technieken toe, zoals UV(C), ionisatie en filtratie. U kunt onze systemen zelf aanschaffen maar ook al voor een paar euro per dag huren (huur vanaf € 5,- per dag inclusief onderhoud).

  Gesloten ionisatie

  Op dit moment neemt het aantal aanbieders van luchtreinigers snel toe en wordt het voor een leek steeds moeilijker om de juiste keuze te maken. Veel systemen zijn pas net op de markt en hebben geen TÜV of TNO testrapport waaruit u de effecienty kunt opmaken. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van desinfectietechnieken die bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn voor u en uw medewerkers. Daarom koopt u bij Medtrading alleen goed geteste systemen.

  >> Bekijk alle luchtreinigers met gesloten ionisatie

   Clean Ceiling 75 (open ionisatie)

   Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd dankzij deze plafond ionisator. Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in deze corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen (virussen en bacteriën in de lucht) is een goed luchtklimaat van groot belang. De Clean Ceiling 75 van Medtrading is een compacte plafond ionisator met voldoende capaciteit voor een ruimte t/m 75 m2 per unit die de lucht in iedere verblijfsruimte in uw zorginstelling binnen een uur zuivert. De innovatieve Clean Ceiling 75 is een energiezuinige ionisator die u eenvoudig aan het plafond bevestigt. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit. Onze producten zijn succesvol getest door TNO, TÜV en/of DEKRA (rendement van 99,94% op verwijderen van aerosolen) en maakt traditionele luchtzuiveringssysteem en kostbare filters volstrekt overbodig. Alternatieve producten zijn vaak niet voldoende getest of produceren ozon. Clean Ceiling 75 is bewezen veilig voor mens en dier.

   >> Bekijk alle luchtreinigers met open ionisatie

   Clean tube 75 (open ionisatie + UVC)

   Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd
   dankzij deze compacte ionisator/sterilisator.

   Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in deze corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen  (virussen en bacteriën in de lucht) is een goed luchtklimaat van groot belang. De Clean Tube 75 van Medtrading is een compacte ionisator/sterilisator met een capaciteit van circa 75 m2, die de lucht in kantoor, productiehal, zorginstelling, school, horeca of (openbaar) vervoer binnen een uur zuivert. De innovatieve Clean Tube 75 is energiezuinig, onopvallend en vrijwel geruisloos. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit na de – zeer eenvoudige – installatie. De Clean Tube 75 verbruikt niet alleen zeer weinig energie, maar maakt bovendien traditionele luchtzuiveringssystemen en kostbare filters volstrekt overbodig.

    

   Ionisatie en UVC licht

   De Clean Tube 75 van Medtrading combineert ionisatie en uvc-licht. De negatieve ionen en de plasma-ionisatie dragen niet alleen bij tot een frisse en zuivere lucht maar ook tot verlaging van het CO2-gehalte. Toevoeging van uvc-licht in de strijd tegen vervuilde lucht maakt de luchtzuivering extra effectief. De technische werking van de Clean Tube 75 is meermaals wetenschappelijk bewezen. Clean Tube 75 is uitvoerig getest door TÜV Nord, en de claims zijn in verschillende onder- zoeken onderschreven. De gezuiverde lucht zorgt voor een grotere weerstand, een beter concentratievermogen en draagt bij tot een betere gezondheid.

   >> bekijk alle luchtreinigers met open Ionisatie + UVC

   Wat verwijdert de filtertechniek van Medtrading volgens TNO en TÜV:

   • Stof
   • Fijnstof (PM10, PM2.5, PM1)
   • Ultrafijnstof (PM0.1, submircon- en nano-deeltjes)
   • Microbiologische verontreiniging
   • virussen,
   • bacteriën,
   • schimmels,
   • sporen
   • pollen
   • Vluchtige organische stoffen (VOC’s) en geuren (Door gebruik van een Actief Koolstoffilter)

   Oplossingen voor iedere situatie

   Medtrading levert oplossingen voor luchtreiniging passend bij iedere situatie in de zorg. U kunt bij ons een keuze maken uit de beste en bewezen effectieve luchtreinigingssystemen zoals vermeld op deze pagina (open of gesloten ionisatie, UVC, combinatie van open ionisatie en UVC of uiterst effectieve filtratietechniek). Schakel ons in voor deskundig advies als het gaat om mechanische ventilatie in het kader van effectieve en verplichte Corona maatregelen. Voorkom besmetting met het COVID-19 virus in uw zorginstelling.

    

   UVC ook voor bestaande ventilatie systemen

   Ook voor een bestaand mechanisch ventilatieysteem biedt Medtrading passende oplossingen zoals de UVC-TUBE-systemen, gebaseerd op effectieve UV-C-technologie. Dit zijn de meest veilige en efficiënte keuze voor luchtzuivering. UV-C licht met een korte golflengte van 254 nanometer is ideaal voor microbiologische reiniging – mits veilig, schoon en krachtig genoeg toegepast. Micro-organismen zoals virussen en bacteriën worden door UVC licht gedood. Onderzoek toont aan dat UV-C-stralen 99,99% van de coronavirussen elimineren. De effectiviteit van UV-C wordt al sinds 1901 gebruikt voor watersterilisatie, maar ook voor lucht-zuivering op medisch gebied. Door intelligente technologie, hoge veiligheidsnormen en de juiste UV-C-dosis te combineren, bereiken onze systemen een effectieve eliminatie van 99,99% van het SARS-CoV21-virus in slechts één doorgang.

   >> Bekijk onze luchtzuiveringssystemen met UVC-techniek 

   Laat u deskundig adviseren. Vul onderstaande formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met u op of bel met ons kantoor op 0031-(0)418561153 voor advies.

    

   Contactformulier

    Naam*

    Bedrijfsnaam

    E-mailadres*

    Telefoonnummer*

    Adres

    Postcode

    Plaatsnaam

    Onderwerp

    Opmerking

    Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Visit Us
    MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
    E-mail Us
    info@medtrading.nl
    × Whatsapp