+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

Medtrading Luchtzuivering

Verwijdert stof, allergenen, bacteriën en virussen uit de binnenlucht

Overzicht Medtrading luchtreinigers met open ionisatie

Succesvol getest door TNO, TÜV, VITO

1) Clean Ceiling unit 75

Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd dankzij deze plafond ionisator. Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in deze corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen (virussen en bacteriën in de lucht ) is een goed luchtklimaat van groot belang. De Clean Ceiling 75 van Medtrading is een compacte plafond ionisator met voldoende capaciteit voor een ruimte t/m 75 m2, die de lucht in kantoor, kinderdagverblijf, zorginstelling, school, of bij u thuis binnen een uur zuivert.

De innovatieve Clean Ceiling 75 is een energiezuinige ionisator die u eenvoudig aanhet plafond bevestigt. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit. Onze producten zijn succesvol getest door TNO, TÜV en/of DEKRA (rendement van 99,94% op verwijderen van aerosolen) en maakt traditionele luchtzuiveringssysteem en kostbare filters volstrekt overbodig. Alternatieve producten zijn vaak niet voldoende getest of produceren ozon. Clean Ceiling 75 is bewezen veilig voor mens en dier.

GRATIS bij ventilatiesysteem

Tijdelijk ontvangt u bij investering in een ventilatieysteem gratis een corona-proof ionisatie plan op basis van deze Clean Ceiling unit open ionisatie. De actie is geldig tot en met 31 maart 2021. Informeer naar de voorwaarden via het contactformulier op deze pagina of neem telefonisch contact met ons op: 0418-561153 

2) Clean Tower 75

Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd dankzij deze compacte ionisator. Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in de huidige corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen (virussen en bacteriën in de lucht) is een goed luchtklimaat van groot belang.

De Clean Tower 75 van Medtrading is een mobiele compacte ionisator met voldoende capaciteit voor een ruimte van 75 m2, die de lucht in kantoor, kinderdagverblijf, zorginstelling, school, of bij u thuis binnen een uur zuivert. De innovatieve Clean Tower 75 is een energiezuinige ventilator die u eenvoudig op uw bureau plaatst. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit. De Clean Tower 75 verbruikt zeer weinig energie en maakt traditionele luchtzuiveringssystemen en kostbare filters volstrekt overbodig.

Luchtreinigingstechniek met ionisatie uitgelegd

De luchtreinigingssystemen van Medtrading zijn getest door verschillende onafhankelijke instituten zoals TNO, VITO en ECN. Resultaten laten zien dat de luchtreinigingsefficiëntie van de toegepaste techniek 90 tot 99% is van de atmosferische deeltjes met een grootte tussen 10 en 0.1 micron (PM10, PM2.5, PM1, PM0.1 / ultrafijnstof).

Vervuilde lucht wordt met een ingebouwde ventilator of een bestaande luchtstroom in een ventilatiekanaal, in de luchtreiniger geleid. Het eerste gedeelte van de luchtreiniger stelt de lucht bloot aan een ionisator. De ionen laden de deeltjes die zich in de lucht bevinden op (zowel fijnstof als microbiologische verontreinigingen). Alle geladen deeltjes worden vervolgens door een collector aan het einde van het apparaat opgevangen. De schone lucht die de luchtreiniger verlaat is schone, gezonde en gereinigde lucht.

 Lees ook ons artikel over ionisatie en gezondheid

 

Het verschil met overige luchtreinigers en ionisatoren.

Schone lucht ontstaat door bron aan te pakken en door verontreinigde lucht te reinigen. Er zijn veel verschillende luchtreinigers te koop. De meeste zijn vaak voorzien van een standaard filter. Met name in deze corona tijd kiest men vaker voor nieuwere, efficiënte technieken, zoals luchtreinigers met ionisatie. maar ook op dit gebied zijn er verschillen.

Luchtreiniger met standaard filter

Bij een standaard luchtreiniger wordt een ventilator gebruikt om een luchtstroom op gang te brengen. De luchtstroom wordt vervolgens door een filter gevoerd, waarin luchtverontreinigingen worden afgevangen en de luchtkwaliteit verbeterd. Hoe kleiner de fijnstofdeeltjes, hoe dichter filters normaal moeten zijn om de (risico)deeltjes af te vangen. Aandachtspunt daarnaast is dat de filters regelmatig gereinigd/vervangen moeten worden. Ze lopen vol en de verontreiniging hoopt zich op. De ventilator moet harder werken en dat resulteert in meer energieverbruik, lagere capaciteit en geluidshinder. Daarnaast zijn veel filters gemaakt van vochthoudende materialen zoals textiel of vezels, waar bacteriën in kunnen gaan groeien.

Luchtreiniger met ionisatie

Ionisatie is een nieuwere techniek met veel ontwikkelingen. Het is een innovatie die steeds vaker wordt gebruikt, onder andere vanuit het oogpunt duurzaamheid en energiebesparing.

Er zijn veel luchtreinigers op de markt die gebruik maken van ionisatie. Hierbij is er een verschil tussen luchtreinigers die positieve ionisatie gebruiken en negatieve ionisatie. Ionisatie (het positief of negatief elektrisch laden van atomen of moleculen) zorgt voor ionen die, wanneer ze aan stofdeeltjes hechten, geladen stofdeeltjes opleveren. Geladen stofdeeltjes slaan vervolgens veel makkelijker neer op allerlei oppervlaktes.

Daarnaast is er nóg een verschil bij luchtreinigers met ionisatie, namelijk luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden (zonder filter) en luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden, maar ook direct afvangen. Het eerste wordt open ionisatie genoemd (1) en het laatste wordt gesloten ionisatie genoemd (2):

(1) Open ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes verspreidt over de ruimte en zoeken ze zelf een oppervlak om op neer te slaan. Ze slaan dus neer op alle oppervlakken in de ruimte zoals meubels, plafond, muren, apparaten, maar zeker ook onze longen. Deze systemen creëren veel geladen deeltjes, maar ook vrije ionen, die vaak negatief geladen zijn. Dit wordt dan negatieve ionisatie genoemd.

 

(2) Gesloten ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes afgevangen op een speciaal oppervlak in het systeem zelf, zodat er geen deeltjes de ruimte in worden geblazen en dus niet op andere oppervlakten kunnen neerslaan. Bij gesloten ionisatie kan er sprake zijn van zowel positieve als negatieve ionisatie. Het afvangoppervlak kan van diverse materialen zijn, zoals conventionele filters, metalen platen of speciale open structuur filters. Het voordeel bij luchtreinigers die deeltjes afvangen met een speciaal open structuur filter, is dat deze niet verstopt raakt en er minder energie nodig is voor het verplaatsen van de lucht door deze filter. Een goed voorbeeld van luchtreinigers met een open structuur filter zijn de luchtreinigers van Medtrading.
Een gedeelte van de geuren worden verwijderd door het afvangen van deeltjes. Voor specifieke en gerichte geurverwijdering passen we aanvullend een extra speciaal gas adsorptie filter direct achter de open structuur filters (collectoren) toe. Deze gasfiltratiesectie is speciaal geselecteerd op basis van de aanwezige type en concentratie van de gassen en geuren en kan per industrie en zelfs per klant verschillen. Door gasfilters achter de deeltjesfilters te plaatsen, worden de gasfilters tegen stof beschermd waardoor ze effectiever zijn en minder snel vervangen hoeven te worden

Vraag meer informatie of maak een afspraak voor advies op maat (op locatie).

 

  Naam*

  Bedrijfsnaam

  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Adres

  Postcode

  Plaatsnaam

  Onderwerp

  Opmerking

  Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  × Whatsapp