+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

Medtrading Luchtzuivering

Verwijdert stof, allergenen, bacteriën en virussen uit de binnenlucht

Overzicht Medtrading luchtreinigers met gesloten ionisatie

Succesvol getest door TNO, ECN, VITO

Voordelen van onze systemen

• Doodt en vangt virussen
• Reiniging gelijk aan HEPA reiniging
• Reinigt de gehele kamer
• Gezonde schone binnenlucht
• Geen risico op schimmel- of bacteriegroei zoals in textiel of papieren filters
• Stille werking
• Mobiele luchtreiniging (plug-and-play)
• Effectiever voor fijnstof dan F of G filters
• Laag energieverbruik en goedkoop in gebruik

1) Mobiele unit 400 m³

Deze mobiele luchtreiniger verwijdert virussen, bacteriën, schadelijk stof, fijnstof, pollen en schimmels permanent uit de lucht in iedere ruimte of  kamer. Hierdoor ademt u schone en gezonde lucht in. Dankzij het standaard meegeleverde zctiefkoolstoffilter, verwijdert de luchtreiniger tevens gassen en geurtjes uit de lucht.

De luchtreiniger biedt essentiële luchtreiniging en heeft twee standen: aan en uit. Wanneer de luchtreiniger aan staat, zal deze in de hoogste capaciteit (400 m³/h) optimaal de lucht reinigen. De luchtreiniger is speciaal ontwikkeld voor verplaatsbare luchtreiniging. Zeer geschikt voor horeca, wachtruimtes, kantoor, slaapkamer of ziekenhuiskamerluchtreiniging in ziekenhuizen, wachtkamers,  isolatiekamers, gangen en verzorgingstehuizen. Geschikt voor ruimtes kleiner dan 200 m3.

De luchtreiniger verwijdert snel en effectief grove stofdeeltjes, fijnstof (PM10, PM2.5, PM1) en zelfs ultrafijnstof en nano-deeltjes uit de lucht. De collectoren (fijnstoffilters) in de luchtreiniger verwijderen virussen, bacteriën, pollen, schimmels, verkeersuitstoot, houtrook, huismijt, allergenen en overige microbiologische verontreinigingen permanent uit de lucht.

Plaatsing op kast, bureau of vloer (m.b.v. standaard). Wandmontage is mogelijk m.b.v muurbeugels.

2) Plafond luchtreiniger 1.800 m³

De Plafond luchtreinigers worden boven een verlaagd plafond gemonteerd. Deze installatie reinigt en recirculeert de lucht in de ruimte en is voorzien van een eigen ventilator. Dit systeem is prima toe te passen in een bestaande situatie bijvoorbeeld na een bestaande WTW unit of luchttoevoerunit (zie foto)

Deze ventilatie unit is uitermate geschikt voor bestaande airco units.
Het vervangen van de filters gaat gemakkelijk en kan door iedereen uitgevoerd worden zonder plafondtegels te verplaatsen.

Een effectieve, stille en onzichtbare luchtreiniging voor Corona proof ventilatie.

3) Clean Ceiling unit 75

Verlaagde plafonds worden vaak toegepast bij bedrijven, ziekenhuizen, scholen etc. Onze Clean Ceiling 75 units zijn gemakkelijk boven deze verlaagde plafonds te installeren,waarbij deze unit een standaard plafondtegel vervangt.

De luchtzuiveringsunit is geschikt voor endof-pipe filtratie: reiniging van geventileerde lucht voordat het de ruimte in gebracht wordt.

Optioneel kan dit systeem uigerust worden met een of meerdere gesloten ionisatie units en/of UV(C) units. Hiermee wordt de binnenlucht gezuiverd van 99% van alle aanwezige schadelijke stoffen zoals stof, fijn stof, pollen, schimels, bacteriën en virussen.

De collectoren (fijnstoffilters) bevinden zich in het uitblaasrooster en zijn gemakkelijk en snel te verwisselen.  Het uitblaasrooster neemt de plaats in van een standaard plafondrooster

Luchtreinigingstechniek met ionisatie uitgelegd

De luchtreinigingssystemen van Medtrading zijn getest door verschillende onafhankelijke instituten zoals TNO, VITO en ECN. Resultaten laten zien dat de luchtreinigingsefficiëntie van de toegepaste techniek 90 tot 99% is van de atmosferische deeltjes met een grootte tussen 10 en 0.1 micron (PM10, PM2.5, PM1, PM0.1 / ultrafijnstof).

Vervuilde lucht wordt met een ingebouwde ventilator of een bestaande luchtstroom in een ventilatiekanaal, in de luchtreiniger geleid. Het eerste gedeelte van de luchtreiniger stelt de lucht bloot aan een ionisator. De ionen laden de deeltjes die zich in de lucht bevinden op (zowel fijnstof als microbiologische verontreinigingen). Alle geladen deeltjes worden vervolgens door een collector aan het einde van het apparaat opgevangen. De schone lucht die de luchtreiniger verlaat is schone, gezonde en gereinigde lucht.

 Lees ook ons artikel over ionisatie en gezondheid

 

 

Onderscheidend werkingsprincipe

De toegepaste techniek laadt deeltjes in het apparaat op, waardoor het mogelijk is om een open structuur filter (een collector) te gebruiken en geen conventioneel dicht filter. Hierdoor is het energieverbruik dat zorgt voor het verplaatsen van de lucht door de collector heen, van onze systemen, significant lager. Tegelijkertijd behalen we een zeer hoge efficiëntie en zuiveringsrendement. Het vervangen van de verzadigde collector is erg gemakkelijk en kan door iedereen eenvoudig en veilig worden uitgevoerd.

 

Kleinere deeltjes zijn schadelijker voor uw gezondheid. Onze systemen verwijderen veel meer kleine deeltjes dan conventionele filtersystemen.

Ieder Pa staat gelijk aan 1 euro energiekosten per jaar. Onze systemen leveren veel voordeel t.o.v. F9 filters.

Het verschil met overige luchtreinigers en ionisatoren.

Schone lucht ontstaat door bron aan te pakken en door verontreinigde lucht te reinigen. Er zijn veel verschillende luchtreinigers te koop. De meeste zijn vaak voorzien van een standaard filter. Met name in deze corona tijd kiest men vaker voor nieuwere, efficiënte technieken, zoals luchtreinigers met ionisatie. maar ook op dit gebied zijn er verschillen.

Luchtreiniger met standaard filter

Bij een standaard luchtreiniger wordt een ventilator gebruikt om een luchtstroom op gang te brengen. De luchtstroom wordt vervolgens door een filter gevoerd, waarin luchtverontreinigingen worden afgevangen en de luchtkwaliteit verbeterd. Hoe kleiner de fijnstofdeeltjes, hoe dichter filters normaal moeten zijn om de (risico)deeltjes af te vangen. Aandachtspunt daarnaast is dat de filters regelmatig gereinigd/vervangen moeten worden. Ze lopen vol en de verontreiniging hoopt zich op. De ventilator moet harder werken en dat resulteert in meer energieverbruik, lagere capaciteit en geluidshinder. Daarnaast zijn veel filters gemaakt van vochthoudende materialen zoals textiel of vezels, waar bacteriën in kunnen gaan groeien.

Luchtreiniger met ionisatie

Ionisatie is een nieuwere techniek met veel ontwikkelingen. Het is een innovatie die steeds vaker wordt gebruikt, onder andere vanuit het oogpunt duurzaamheid en energiebesparing.

Er zijn veel luchtreinigers op de markt die gebruik maken van ionisatie. Hierbij is er een verschil tussen luchtreinigers die positieve ionisatie gebruiken en negatieve ionisatie. Ionisatie (het positief of negatief elektrisch laden van atomen of moleculen) zorgt voor ionen die, wanneer ze aan stofdeeltjes hechten, geladen stofdeeltjes opleveren. Geladen stofdeeltjes slaan vervolgens veel makkelijker neer op allerlei oppervlaktes.

Daarnaast is er nóg een verschil bij luchtreinigers met ionisatie, namelijk luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden (zonder filter) en luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden, maar ook direct afvangen. Het eerste wordt open ionisatie genoemd (1) en het laatste wordt gesloten ionisatie genoemd (2):

(1) Open ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes verspreidt over de ruimte en zoeken ze zelf een oppervlak om op neer te slaan. Ze slaan dus neer op alle oppervlakken in de ruimte zoals meubels, plafond, muren, apparaten, maar zeker ook onze longen. Deze systemen creëren veel geladen deeltjes, maar ook vrije ionen, die vaak negatief geladen zijn. Dit wordt dan negatieve ionisatie genoemd.

 

(2) Gesloten ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes afgevangen op een speciaal oppervlak in het systeem zelf, zodat er geen deeltjes de ruimte in worden geblazen en dus niet op andere oppervlakten kunnen neerslaan. Bij gesloten ionisatie kan er sprake zijn van zowel positieve als negatieve ionisatie. Het afvangoppervlak kan van diverse materialen zijn, zoals conventionele filters, metalen platen of speciale open structuur filters. Het voordeel bij luchtreinigers die deeltjes afvangen met een speciaal open structuur filter, is dat deze niet verstopt raakt en er minder energie nodig is voor het verplaatsen van de lucht door deze filter. Een goed voorbeeld van luchtreinigers met een open structuur filter zijn de luchtreinigers van Medtrading.
Een gedeelte van de geuren worden verwijderd door het afvangen van deeltjes. Voor specifieke en gerichte geurverwijdering passen we aanvullend een extra speciaal gas adsorptie filter direct achter de open structuur filters (collectoren) toe. Deze gasfiltratiesectie is speciaal geselecteerd op basis van de aanwezige type en concentratie van de gassen en geuren en kan per industrie en zelfs per klant verschillen. Door gasfilters achter de deeltjesfilters te plaatsen, worden de gasfilters tegen stof beschermd waardoor ze effectiever zijn en minder snel vervangen hoeven te worden

Vraag meer informatie of maak een afspraak voor advies op maat (op locatie).

 

Wat is de actuele levering en voorraad status?

Hieronder ziet u hoeveel units wij vanaf oktober 2020 geleverd hebben en wat de actuele voorraad is. Deze aantallen worden dagelijks bijgewerkt. Aan de voorraadstatus kunnen gene rechten worden ontleend. Wilt u zeker zijn van levering, neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Aantal geleverde systemen

Aantal units op voorraad

Introductieaanbieding is alleen geldig in november, nog maar:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Word dealer en profiteer van gunstige inkoopcondities. Bel voor meer informatie

  Naam*
  Bedrijfsnaam
  E-mailadres*
  Telefoonnummer*
  Adres
  Postcode
  Plaatsnaam
  Onderwerp
  Opmerking
  Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)
  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  × Whatsapp