+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

VENTILATIESYSTEMEN VOOR DE HORECA

Hét klimaatventilatiesysteem voor horeca.

De winter komt er aan. Normaliter is dat een leuke periode waar een horeca ondernemer naar uit kijkt, maar helaas is het dit jaar vooral een periode van onzekerheid. Hoe voorkomen we de verspreiding van het Corona-virus in de horeca en zorgen we tegelijkertijd voor een optimale interne klimaatbeheersing?
Klimaatbeheersing in de horeca in combinatie met luchtreiniging is op dit moment een veelbesproken onderwerp waar veel ventilatie leveranciers zoas Medtrading  op inspelen.

 

Een aantal tips:

 • Schakel recirculerende airco units die niet uitgerust zijn met een bewezen effectief zuiveringsysteem of filtering uit. Deze kunnen het Corona-virus verspreiden. Medtrading levert UVC aanpassinge voor bestaande Airco’s zodat deze na sluitingstijd aangezet kunnen worden als er niemand meer aanwezig is in de zaak. U kunt ook een luchtreiniger plaatsen die 24/7 aan blijft staan en de lucht reinigt. Medtrading levert betaalbare en gecertificeerde luchtreinigers (bekijk ons aanbod). Onze luchtreiniger dood de bacteriën en virussen in een ruimte en is absoluut veilig voor mens en dier. De luchtreinigers van Medtrading zijn als enige onafahankelijk getest door TNO en TÜV. Ventileer dus ook na de sluitingstijd
 • Plaats een luchtreiniger gelijk of hoger dan een Hepa H13 klasse zodat de lucht goed gereinigd wordt voor en na sluitingstijd.
 • Zorg in geval van een eenrichtingsventilatie er voor dat de ventilatie aan blijft als er geen luchtreinigers aanwezig zijn in uw restaurant
 • Zorg dat er voldoende geventileerd wordt. Hoe meer er geventileerd wordt des te kleiner de kans op het verspreiden van het Corona-virus in uw horecagelegenheid.
   Artikel ventilatie en Corona
 • Vergeet kleine ruimtes zoals de toiletten niet te ventileren. Medtrading adviseert om juist in de toiletten een luchtreiniger te plaatsen of extra af te zuigen met onderdruk. Onderzoek toonde aan dat het Corona-virus in een pasruimte (of lift) tot wel 20 minuten in de lucht blijft hangen. Plaats een bordje aan de muur met de tekst ‘spoel het toilet met een gesloten deksel. Deze unit zorgt er voor dat onder andere uw toilet, bergruimte vrij wordt van geurtjes, virussen, bacteriën fijnstof etc (TÜV getest)

Juiste advies en klimaatoplossing gelet op het budget

Onze projectleiders en adviseurs delen graag hun kennis omtrent de regels van de wet- en regelgeving voor ventilatie uit het Bouwbesluit, zodat u zo efficiënt mogelijk de benodigde informatie en advies op tafel krijgt

Verse lucht behandeling

Naast advies voor een juiste ventilatiesysteem adviseren we u ook over alternatieve technieken om de frisse lucht verder te behandelen zodat virussen, bacteriën, schimmels, pollen, ultrafijnstof (submicron en nanodeeltjes) en microbiologische verontreinigingen gereduceerd kunnen worden.

Onze luchtreinigers zijn onderzocht door TÜV, en TNO 

De installatie en de luchtzuiveringstechniek die wij in onze systemen toepassen is door TÜV onderzocht op de efficiëntie van de filter module en hier wordt gekeken hoeveel er daadwerkelijk wordt tegengehouden aan schadelijke deeltjes en bacteriën.

  Meerdere luchtreinigers direct leverbaar

  Medtrading levert verschillende luchtreinigers en past meerdere bewezen technieken toe, zoals UV(C), ionisatie en filtratie. U kunt onze systemen zelf aanschaffen maar ook al voor een paar euro per dag huren (huur vanaf € 5,- per dag inclusief onderhoud).

  Wat is de beste keuze?

  Op dit moment neemt het aantal aanbieders van luchtreinigers snel toe en wordt het voor een leek steeds moeilijker om de juiste keuze te maken. Veel systemen zijn pas net op de markt en hebben geen TÜV of TNO testrapport waaruit u de effecienty kunt opmaken. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van desinfectietechnieken die bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn voor u en uw medewerkers. Daarom koopt u bij Medtrading alleen goed geteste systemen.

  >>Bekijk onze gesloten ionisatie systemen

   Clean Ceiling 75 ionisator

   Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd dankzij deze plafond ionisator. Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in deze corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen (virussen en bacteriën in de lucht) is een goed luchtklimaat van groot belang. De Clean Ceiling 75 van Medtrading is een compacte plafond ionisator met voldoende capaciteit voor een ruimte t/m 75 m2 per unit die de lucht in restaurant, bar, cafetaria of andere horeca-gelegenheid binnen een uur zuivert. De innovatieve Clean Ceiling 75 is een energiezuinige ionisator die u eenvoudig aan het plafond bevestigt. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit. Onze producten zijn succesvol getest door TNO, TÜV en/of DEKRA (rendement van 99,94% op verwijderen van aerosolen) en maakt traditionele luchtzuiveringssysteem en kostbare filters volstrekt overbodig. Alternatieve producten zijn vaak niet voldoende getest of produceren ozon. Clean Ceiling 75 is bewezen veilig voor mens en dier.

   >>bekijk onze open ionisatie systemen

   Mobile AIR Cleaner 2500 fitratiesysteem

   De mobiele AIR Cleaner 2500 is een krachtige oplossing van Medtrading voor het effectief minimaliseren van het risico op infectie met het COVID19 virus. Deze mobiele unit filtert 99,995% van alle aerosolen uit de lucht en zorgt met zijn bovengemiddelde luchtverversingssnelheid voor een veilige lucht-reiniging voor gesloten ruimtes in restaurants, cafetaria, bars, cafés en andere horeca gelegenheden. Deze luchtzuiveringskast werkt op 230 V en is daardoor altijd en overal te gebruiken.

   Naast het effectief verminderen van aerosols, heeft onze luchtreiniger een lage geluidsemissie. Door de doordachte constructie met een Compact ventilator is het geluid niet storend waardoor de luchtreiniger ook prima
   probleemloos in geluidsgevoelige omgevingen ingezet kan worden.

   >>Bekijk onze luchtreiniging met filter systemen

   Wat verwijdert de filtertechniek van Medtrading volgens TNO en TUV:

   • Stof
   • Fijnstof (PM10, PM2.5, PM1)
   • Ultrafijnstof (PM0.1, submircon- en nano-deeltjes)
   • Microbiologische verontreiniging
   • virussen,
   • bacteriën,
   • schimmels,
   • sporen
   • pollen
   • Vluchtige organische stoffen (VOC’s) en geuren (Door gebruik van een Actief Koolstoffilter)

   Oplossingen voor iedere situatie

   Medtrading levert oplossingen voor luchtreiniging passend bij iedere situatie in de horeca. U kunt bij ons een keuze maken uit de beste en bewezen effectieve luchtreinigingssystemen zoals vermeld op deze pagina (open of gesloten ionisatie, UVC, combinatie van open ionisatie en UVC of uiterst effectieve filtratietechniek). Schakel ons in voor deskundig advies als het gaat om mechanische ventilatie in het kader van effectieve en verplichte Corona maatregelen. Voorkom besmetting met het COVID-19 virus in uw horeca gelegenheid.

    

   Ook voor bestaande ventilatie systemen

   Ook voor een bestaand mechanisch ventilatieysteem biedt Medtrading passende oplossingen zoals de UVC-TUBE-systemen, gebaseerd op effectieve UV-C-technologie. Dit zijn de meest veilige en efficiënte keuze voor luchtzuivering. UV-C licht met een korte golflengte van 254 nanometer is ideaal voor microbiologische reiniging – mits veilig, schoon en krachtig genoeg toegepast. Micro-organismen zoals virussen en bacteriën worden door UVC licht gedood. Onderzoek toont aan dat UV-C-stralen 99,99% van de coronavirussen elimineren. De effectiviteit van UV-C wordt al sinds 1901 gebruikt voor watersterilisatie, maar ook voor lucht-zuivering op medisch gebied. Door intelligente technologie, hoge veiligheidsnormen en de juiste UV-C-dosis te combineren, bereiken onze systemen een effectieve eliminatie van 99,99% van het SARS-CoV21-virus in slechts één doorgang. 

   Laat u deskundig adviseren. Vul onderstaande formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met u op of bel met ons kantoor op 0031-(0)418561153 voor advies.

    

   Contactformulier

    Naam*
    Bedrijfsnaam
    E-mailadres*
    Telefoonnummer*
    Adres
    Postcode
    Plaatsnaam
    Onderwerp
    Opmerking
    Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    Visit Us
    MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
    E-mail Us
    info@medtrading.nl
    × Whatsapp