+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

Over Ons

Wie zijn wij?

Medtrading is dè expert en totaalleverancier voor alles op het gebied van ventilatie en luchtreiniging.

Naast de standaard afzuigsystemen leveren wij ook diverse oplossingen voor luchtbehandeling, geluidbehandeling, geurbehandeling, regeltechniek, kanaalwerk en hulpstukken.

De materialen worden zoveel mogelijk direct uit voorraad geleverd. Medtrading is dus vooral gespecialiseerd in hoogwaardig en betaalbare oplossingen voor luchtbehandeling. De overheid stelt steeds strengere eisen aan ventilatiesystemen en Medtrading houdt hier rekening mee.

Met de beschikbare technieken proberen wij onze klanten snel en vooral deskundig te helpen. Wij luisteren goed naar de wensen van de klant en spreken een duidelijke taal. Bij Medtrading komt u niet voor verassingen te staan achteraf. Wij verkopen geen lucht, maar luchtoplossingen!

Steeds vaker exporteert Medtrading producten naar groot aantal landen in de wereld en merken wij dat ook in het buitenland de luchtzuivering (door de Corona pandemie en scherpere milieuwetgeving) ook een belangrijker thema is geworden.

Wie zijn onze klanten?

 • Installateurs, denk aan installatiebedrijven en aircobedrijven
 • Eindgebruikers (geen particulieren)
 • Wederverkopers, denk aan bedrijven die horeca apparatuur leveren
 • Ventilatie adviseurs
 • Architecten

Ventileren en ontgeuren

In de beginjaren lag de focus van Medtrading vooral op oplossingen voor ventilatie, maar het belang van luchtbehandeling, geurreductie, geluidreductie en luchtzuivering kwam steeds meer naar voren. We hebben onze eigen Freshair-technologie sinds 2017 met succes op de markt gebracht en ontwikkelen deze continu verder. Ons systeem zorgt voor reductie van vet en gassen in het afvoersysteem. Door middel van verschillende filtersecties reduceren wij vet en gassen in de luchtstroom.

>> Meer info over ONTGEUREN

Geluidreductie

Het Bouwbesluit stelde voor 1 april 2021 geen geluidseisen aan het geluid van buitenunits van warmtepompen en airco’s. Door de geluidsnormen wordt hiervoor nu een duidelijk kader gegeven. De geluidsnormen gelden niet voor de installatie zelf (uit de fabriek), maar voor een bij een perceel geplaatste installatie. Medtrading denkt graag met u mee over een toepasbare ventilatieoplossing. Het geluid mag in de nacht ‘aan de gevel’ niet meer dan 40 decibel zijn. De geluidsnorm binnenin de woning is ’s nachts 25 decibel. Dat is een landelijke norm. Wordt de norm overschreden, dan krijgt de ondernemer een maatregel opgelegd. Dit kan een proces-verbaal zijn of een bestuurlijke maatregel. Medtrading levert suskasten op maat en dat geldt voor elke toepassing.

>> Meer over GELUIDREDUCTIE

Luchtzuivering

Sinds 2019 hebben wij onze expertise in de luchtbehandeling ingezet om de luchtzuivering in de ruimtes te verbeteren. Met ionisatie-en UVC techniek zuiveren wij de lucht voor bijna 99,9% en dit is wetenschappelijk bewezen!

>> Meer info over LUCHTZUIVERING

Wat is Ionisatie?

Ionisatie verandert de lading van de ionen, zoals eerder genoemd. Hierdoor verzwaren de deeltjes en komen ze op de grond of op de collector terecht. Een luchtzuiveraar die ook filters gebruikt, schiet negatieve ionen mee met de gereinigde lucht. Hierdoor verzwaren de verontreinigingen in de lucht en zakken ze naar de grond. Zo adem je alleen nog schone lucht in.

>> Meer info over IONISATIE

Wat is UVc?

Het onzichtbare licht van een uvc lamp doodt bacteriën en virussen. Je gebruikt deze ultraviolet lampen om oppervlakten te ontsmetten, een eettafel of bureau bijvoorbeeld. Ook ontsmet je ruimtes, zoals een toilet. UVc desinfectie lampen worden vooral gebruikt in de bijeenkomstruimtes.

>> Meer info over UVC

Jarenlange ervaring

Dankzij onze jarenlange ervaring bieden we een verscheidenheid aan apparaten die zijn afgestemd op een breed scala aan behoeftes. Wij worden vooral beschouwd als de probleemoplosser voor bijeenkomstruimtes (kerken, wachtruimtes, concertgebouwen, restaurants productiehallen etc..) en horeca keukens met zware vervuilingsgraad, denk aan BBQ en wok apparatuur.

Door de groei en de populariteit van onze producten exporteren wij de laatste jaren steeds meer naar het buitenland en merken wij dat ook in het buitenland de luchtzuivering ook een belangrijk thema wordt.

Let op: met de huidige stand van techniek kunnen we zeer goede resultaten boeken met geurreductie, maar kunnen we de geurdeeltjes nooit voor 100% elimineren.

NEEM CONTACT OP

Visit Us
MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
E-mail Us
info@medtrading.nl
Call Us
+31 (0) 418 56 11 53

  Naam*

  Bedrijfsnaam

  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Adres

  Postcode

  Plaatsnaam

  Onderwerp

  Opmerking

  Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website.

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Visit Us
  MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
  E-mail Us
  info@medtrading.nl
  × Whatsapp