+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

GELUIDSDEMPING VAN VENTILATIESYSTEMEN IN DE HORECA

In principe kunnen de geluidsbronnen in een ventilatiesysteem grofweg in vier categorieën worden verdeeld:

 1. Ventilatoren (geluidsdemping)
  Geluid van afzuigmotoren/ ventilatoren kan worden verdeeld in aerodynamisch geluid en bedrijfsgeluid. Aerodynamisch geluid is een geluidsfunctie van volumestroom en druk (pa). Bedrijfsgeluid wordt geproduceerd door de motor en de lagers. Aerodynamisch geluid vormt meestal het grootste probleem. Medtrading kan dit voor u in kaart brengen en een oplossing bedenken.
 2. Kanaalsystemen en geluidsdemping
  Het geluid in de kanalen (rond of rechthoekig)  wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door lucht die stroomt langs de kleppen, scherpe randen en geleidschoepen in rechthoekige bochten of zadelstukken gaat. Wanneer de lucht langs scherpe randen of obstakels stroomt, ontstaat turbulentie en dus ook geluid. Kanalen kunnen tevens geluid doorgeven doordat ze geluid van de ene ruimte naar de andere overbrengen.
 3. Roosters, regelkleppen, volumestroomregelaars (geluidsdemping)
  Geluid kan ook ontstaan bij de uitblaasroosters, regelkleppen en dergelijke vormstukken,. Wanneer de lucht door relatief smalle openingen moet stromen  ontstaat er stromingsgeluid. Medtrading kan hiervoor speciale aanpassingen toebrengen om het geluid te reduceren.
 4. Het gebouw en de omgeving
  Het zogenaamde contactgeluid is het geluid dat wordt overgebracht door de onderdelen van een gebouw; muren, vloeren en andere elementen.

De dempers zijn verkrijgbaar in ronde en rechthoekige formaten.  Laat u deskundig adviseren door Medtrading en neem contact met ons op

× Whatsapp