Een mechanische ventilatie eis voor horeca inrichting/horecalokaliteit dient te zijn voorzien van een rechtstreeks met de buitenlucht in verbinding staande goed werkende mechanische (ventilator) ventilatie-inrichting met een luchtverversingscapaciteit van 3,8•10-3 m3/s per m2 vloeroppervlakte.
Wat betekent de term ‘rechtstreeks met buitenlucht in verbinding
staande mechanische ventilatie-inrichting’?
1) De afvoer van binnenlucht vindt plaats rechtstreeks naar
buiten (mechanische afvoerinstallatie);
2) Of de toevoer van verse lucht vindt plaats rechtstreeks van
buitenaf én de afvoer van binnenlucht vindt
rechtstreeks naar buiten plaats? (mechanische toe- en
afvoerinstallatie)
Dus rechtstreeks met buitenlucht in verbinding staande mechanische ventilatie-inrichting betekent niks meer en minder dan dat de afvoer van binnenlucht rechtstreeks plaatsvindt naar buiten.
Bel met 0418-561153 of neem via het contactformulier contact op met een van onze ventilatie-specialisten voor deskundig advies. Geheel vrijblijvend.
Mijn schoondochter begint koffie/lunchroom zaak van 65 m2. Keuken van ca 25m2 voldoet volgens de nieuwe norm aan ventilatie eisen. De zaak nog niet.
Aan welke bedrag moeten we denken (globaal) om aan de minimum eisen te voldoen?