+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

VENTILATIEKANALEN EN TOEBEHOREN

De ventilatiekanalen en hulpstukken van MEDTRADING zijn vervaardigd uit verzinkt staal sendzimir. De materialen worden standaard vervaardigd conform norm luchtdichtheidsklasse C of in safe uitvoering luchtdichtheidsklasse D. Op verzoek kunnen de materialen vervaardigd worden in aluminium of RVS.

RONDE BUIZEN EN HULPSTUKKEN

MEDTRADING levert u een compleet assortiment buizen, kanalen, bochten, verlopen, geluidsdempers en flexibele slangen. De hulpstukken kunnen voorzien worden van een afdichtingsring in EPDM en voldoet hiermee aan de Luka luchtdichtheidsklasse D norm. Het standaard materiaal voldoet aan de Luka luchtdichtheidsklasse C norm. Mocht u iets zoeken wat niet tussen zit of maatwerk? Bij ons is veel mogelijk. Neem dan contact op met de verkoopafdeling van MEDTRADING. Wij helpen u graag verder. De volgende ronde hulpstukken zijn standaard uit voorraad leverbaar:

Aftakstukken
– Flenzen
– Bochten
– Buizen
– Dakkappen
– Deksels
– Beugels
– Gaasroosters
– Inspectiedeksels
– Montagebeugels
– Montagebussen
– Regel & afsluitkleppen
– Verbindingen
– Verloopstukken
– Zadelstukken

RECHTHOEKIGE KANALEN EN HULPSTUKKEN

Rechthoekige kanalen zijn maatwerk en worden uitgevoerd in een plaatdikte die afhankelijk is van de grootste kanaalzijde. Het voordeel van rechthoekige kanalen is dat het ruimtebesparend is in de hoogte. Zoekt u maatwerk? Dan kunt u hiervoor terecht bij MEDTRADING. De luchtkanalen zijn zo gefabriceerd dat er voldoende stijfheid aanwezig is tegen vervormingen en hinderlijke trillingen. Standaard is het rechthoekig materiaal uitgevoerd in verzinkt plaatstaal sendzimir. Op verzoek kan het ook in zeewaterbestendig aluminium (ALMg3) of RVS-304 geleverd worden.

Overzicht van producten die geleverd kunnen worden:
– Rechthoekige aanzuigbocht
– Rechthoekige bocht
– Rechthoekige dakdoorvoeren
– Rechthoekige deflectorkap
– Rechthoekige inspectieluik
– Rechthoekige regenkraag
– Rechthoekige sprongstuk
– Rechthoekig verloop symmetrisch en asymmetrisch
– Rechthoekig verloop symmetrisch
– Rechthoekig kanaal
– Rechthoekige overgangsstuk

MONTAGEMATERIAAL

De afzuigkap is leverbaar uit roestvrijstaal (RVS) 441 of 304. Afhankelijk van uw wensen kan de kap voorzien worden van een vetkraan, opbouwverlichting, inbouwverlichting hallogeen verlichting of LED verlichting/ spotjes. Vanaf een lengte van 4 meter wordt de afzuigkap geleverd in twee delen. Standaard wordt de afzuigkap gepunt last en op verzoek kan de afzuigkap volledig gelast worden. De inductie toevoergedeelte is standaard geïsoleerd en berekend voor een luchtsnelheid van circa 8 meter per seconden.

VENTIELEN, ROOSTERS EN ACCESSOIRES

MEDTRADING biedt een uitgebreid assortiment aan toevoer- en afzuigroosters in verschillende maten, materialen en kleuren.

Overzicht van producten die geleverd kunnen worden:
Kanaalroosters voor rond kanaal
Kanaalroosters voor rechthoekig kanaal
Plafondroosters (wervel- en geperforeerde roosters)
Plenumbakken
Muurroosters

FLEXIBELE SLANGEN

De flexibele slangen van MEDTRADING zijn leverbaar in geïsoleerde en een niet geïsoleerde uitvoering. U kunt kiezen tussen akoestisch, thermisch of een combinatie hiervan. Vooral bij situatie waar weinig ruimte is , biedt de flexibele slang een goede uitkomst.

DAK- EN MUURACCESSOIRES

MEDTRADING levert dak- en muurdoorvoeren in verschillende uitvoeringen voor verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan dakdoorvoer voor plat dak, dak met helling of pannendak. Zowel plakplaten als regenkragen zijn leverbaar in aluminium, RVS, lood en verzinkt staal. Optioneel kunnen deze producten voorzien worden van coating. MEDTRADING zorgt ook voor inmeting en montage.

BRANDKLEPPEN

De brandventielen, ronde- en rechthoekige brandkleppen van Medtrading zijn allen getest en geclassificeerd volgens En.13662/135013 en CE gecertificeerd. De thermische isolatie, vlam- en rookbestendigheid is (afhankelijk van type en inbouwsituatie) gecertificeerd van 60 tot en met 180 minuten.

MEDTRADING levert 4 verschillende soorten brandkleppen:
– Ronde brandkleppen
– Rechthoekige brandkleppen
– Brandwerend doorvoerelement
– Brandwerende ventielen

GELUIDSDEMPER

MEDTRADING levert coulissendempers en ronde geluiddempers met vaste buitenmantel. Deze dempers zijn geschikt voor het absorberen van luchtgeluid in kanaalsystemen en worden toegepast waar een bepaalde hoogte geluiddemping een vereist is. De coulissendempers worden berekent en op maat gemaakt. De ronde geluiddempers zijn beschikbaar in de manteldikte 50 en 100 mm. De manteldikte van 100 is optioneel te verkrijgen met een extra kern voor extra demping.

ROOKGASAFVOERKANAAL VOOR DE HORECA

Bij hoge temperaturen vanaf 250°C dient de afvoerpijp in RVS en dubbelwandig uitgevoerd te zijn. Speciaal voor deze toepassing levert Medtrading dubbelwandige rookgasafvoer met hoogwaardig isolatie. Standaard verkrijgbaar in diameter 80 tot 400 mm en grotere maten op aanvraag.

Voordelen:
· Zware kwaliteit
Binnen- en buitenwand zijn dik uitgevoerd
· Hoogwaardige isolatie
Uitstekende thermische eigenschappen onder alle gebruiksomstandigheden dankzij de dikke isolatie
· Duurzaam
De hulpstukken zijn vervaardigd in hoogwaardig RVS
· Snelle, stabiele montage
De componenten zijn snel te koppelen en de speciale klemband zorgt voor extra stabiliteit en mechanische sterkte.

Visit Us
MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
E-mail Us
info@medtrading.nl
× Whatsapp