+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

Medtrading Luchtzuivering

Verwijdert stof, allergenen, bacteriën en virussen uit de binnenlucht

Goede controle op ventilatie en luchtzuivering is belangrijk

Voor alle bedrijfsgebouwen, waar mensen verblijven, inclusief binnensportlocaties, is het noodzakelijk om een controle uit te laten voeren waarbij goed gekeken wordt naar de huidige eisen voor ventilatie (luchtverversing). Deze moet in alle gevallen voldoen aan het Bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen.

Het zuiveren van lucht, waarbij schadelijke stoffen verwijderd worden is even belangrijk en soms nog belangrijker. Het is duidelijk dat luchtvervuiling een probleem is en op dit moment een grote bedreiging is voor mens en dier. Luchtvervuiling komt voor in verschillende vormen en samenstellingen, denk aan bacteriën, virussen en (ultra) fijnstof. Overal ter wereld komen fijnstof en micro organismen voor. Voor je gezondheid is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat de kwaliteit van die lucht zo goed en gezond mogelijk is.

 

Medtrading levert modulaire luchtzuivering units als een belangrijke toevoeging in een bestaande ventilatiesysteem en mobiele verplaatsbare (filterkrachtige) luchtzuiveringsunits. De toegepaste techniek reduceert/filtert tot wel 99,94% van de schadelijke stoffen uit de luchtstroom. en is succesvol getest door verschillende onafhankelijke onderzoeksinstituten zoals TNO en of TÜV, ECN en VITO. Daarnaast is deze techniek energiezuinig met ene verbruik van minder dan 14 W.

 

Voordelen ten opzichte van andere aanbieders en andere technieken.

 • Uitgebreid getest door onafhankelijk instituten (TNO, TUV, ECN en of VITO). In vergelijking met andere producten op de markt (met enkel een CE keurmerk) zijn onze units bewezen effectief getest op veiligheid en werking van deze techniek.
 • Er komt geen Ozon vrij wat gevaarlijk is voor mens en dier. Met UVC is dat vaak wel het geval.
 • De schoonste lucht mede dankzij de ultrafiltering
 • Filtert de allerkleinste fijnstofdeeltjes
 • (Vol)automatische werking
 • Zeer efficiënt en zelfs efficiënter dan HEPA-filtering
 • Energiezuinigste in zijn variant
 • Goedkoop in onderhoud
 • Gecertificeerd door verschillende instituten op filter efficiëntie
 • Beste koop op dit moment als het gaat om luchtzuivering

Effectief tegen stof, allergenen en virussen

De luchtzuiveringstechniek die wij toepassen in onze systemen is een krachtige, effectief en duurzame elektrostatische luchtfiltratie techniek. De Medtrading luchtreinigers filteren gevaarlijke en verontreinigende stoffen uit de lucht en desinfecteren organische deeltjes zoals bacteriën en virussen door ionisatie.

Door de lucht op deze manier te zuiveren zijn onder andere chronische ziekten, virus infectie-uitbraken en geurhinder sterk te verminderen of zelfs te voorkomen.

Medtrading luchtreiniger verwijdert verontreinigingen uit de lucht van uw werkvloer, kantoor, wachtruimte, klaslokaal of sportschool.

Medtrading luchtreiniger verwijdert:

 • Stof
 • Fijnstof (PM10, PM2.5, PM1)
 • Ultrafijnstof (PM0.1, submircon- en nano-deeltjes)
 • Microbiologische verontreiniging
  • virussen,
  • bacteriën,
  • schimmels,
  • sporen
  • pollen
 • Vluchtige organische stoffen (VOC’s) en geuren (Door gebruik van een VFA Actief Koolstoffilter)

 

Bij Medtrading kunt u een luchtreiniger kopen of huren

Het aanschaffen van een geschikte luchtreiniger voor uw situatie kan om uiteenlopende redenen niet de ideale oplossing zijn. Welk systeem is nu het beste en is de capaciteit toereikend? Om te voorkomen dat u een hoge investering doet en uiteindelijk toch niet de meest optimale oplossing heeft biedt Medtrading u de mogelijkheid om een volledig systeem te huren.

Huren inclusief onderhoud

Het huren van een Medtrading luchtreiniger kan al voor enkele euro’s per dag! Wij beschikken over een ruim aantal nieuwe luchtreinigers die we al binnen 2 dagen bij u kunnen leveren en installeren. Medtrading verzorgt tevens het periodiek onderhoud en zorgt dat bij storing of defect een monteur snel ter plaatse is.

Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden met onze ventilatiespecialist te bespreken.

Luchtzuivering techniek tegen Corona besmetting

Onze luchtzuivering is gebaseerd op een revolutionaire toepassing voor luchtzuivering. Het zuiveringssysteem heeft een zeer hoge luchtzuiveringsefficiëntie (tot E10-11/HEPA classificatie volgens NEN-EN 1822 norm). Er wordt geen gebruik gemaakt van een HEPA filter waardoor er 80% minder drukval is dan bij  conventionele filters. Dit levert u een aanzienlijke energiebesparing in vergelijking met klassieke filters. De luchtreiniger laadt deeltjes enkel in het apparaat op, en vangt de deeltjes direct af op een collector, een eigen open structuur filter. Er worden geen schadelijke radicalen geproduceerd, waardoor het systeem dus volledig veilig is en voor alle ruimtes toepasbaar.

De luchtreiniger van Medtrading is een modulair systeem met diverse modellen en toepassingsmogelijkheden. We leveren een aantal standaard modellen, maar deze zijn ook gemakkelijk aan te passen aan uw specifieke wensen. Medtrading biedt altijd oplossingen op maat als het gaat om ventilatie of luchtbehandeling.

Toepassingen Corona-proof ventilatie:

Wat zijn onze voordelen:

 • Hoge reiniging efficiëntie
 • Hoge filtratie efficiëntie van deeltjes en gassen zonder het gebruik van
 • conventionele, niet duurzame, dure en zeer dichte textiel filters.
 • Laag energieverbruik
 • De open structuur van het filter / de collector genereert 80% minder drukval (luchtweerstand) dan conventionele systemen.

 

Gebruiksvriendelijke luchtreiniging

Elk model is zeer gebruiksvriendelijk en veilig ontworpen. De collectoren nemen absoluut geen vocht op, waardoor schimmelgroei en/of bacteriegroei voorkomen wordt.

Ons totale aanbod en de maatwerkoplossingen van Medtrading zorgen voor een optimale implementatie voor een Corona-proof ventilatie van iedere ruimte.

 

Overzicht Medtrading luchtreinigers met ionisatie (TNO, ECN, VITO)

Voordelen van onze systemen

• Doodt en vangt virussen
• Reiniging gelijk aan HEPA reiniging
• Reinigt de gehele kamer
• Gezonde schone binnenlucht
• Geen risico op schimmel- of bacteriegroei zoals in textiel of papieren filters
• Stille werking
• Mobiele luchtreiniging (plug-and-play)
• Effectiever voor fijnstof dan F of G filters
• Laag energieverbruik en goedkoop in gebruik

1) Mobiele unit 400 m³

Deze mobiele luchtreiniger verwijdert virussen, bacteriën, schadelijk stof, fijnstof, pollen en schimmels permanent uit de lucht in iedere ruimte of  kamer. Hierdoor ademt u schone en gezonde lucht in. Dankzij het standaard meegeleverde zctiefkoolstoffilter, verwijdert de luchtreiniger tevens gassen en geurtjes uit de lucht.

De luchtreiniger biedt essentiële luchtreiniging en heeft twee standen: aan en uit. Wanneer de luchtreiniger aan staat, zal deze in de hoogste capaciteit (400 m³/h) optimaal de lucht reinigen. De luchtreiniger is speciaal ontwikkeld voor verplaatsbare luchtreiniging. Zeer geschikt voor horeca, wachtruimtes, kantoor, slaapkamer of ziekenhuiskamerluchtreiniging in ziekenhuizen, wachtkamers,  isolatiekamers, gangen en verzorgingstehuizen. Geschikt voor ruimtes kleiner dan 200 m3.

De luchtreiniger verwijdert snel en effectief grove stofdeeltjes, fijnstof (PM10, PM2.5, PM1) en zelfs ultrafijnstof en nano-deeltjes uit de lucht. De collectoren (fijnstoffilters) in de luchtreiniger verwijderen virussen, bacteriën, pollen, schimmels, verkeersuitstoot, houtrook, huismijt, allergenen en overige microbiologische verontreinigingen permanent uit de lucht.

Plaatsing op kast, bureau of vloer (m.b.v. standaard). Wandmontage is mogelijk m.b.v muurbeugels.

2) Plafond luchtreiniger 1.800 m³

De Plafond luchtreinigers worden boven een verlaagd plafond gemonteerd. Deze installatie reinigt en recirculeert de lucht in de ruimte en is voorzien van een eigen ventilator. Dit systeem is prima toe te passen in een bestaande situatie bijvoorbeeld na een bestaande WTW unit of luchttoevoerunit (zie foto)

Deze ventilatie unit is uitermate geschikt voor bestaande airco units.
Het vervangen van de filters gaat gemakkelijk en kan door iedereen uitgevoerd worden zonder plafondtegels te verplaatsen.

Een effectieve, stille en onzichtbare luchtreiniging voor Corona proof ventilatie.

3) Plafond Unit Compleet 3.000 m³

Verlaagde plafonds worden vaak toegepast bij bedrijven, ziekenhuizen, scholen etc. Onze plafond units zijn gemakkelijk boven deze verlaagde plafonds te installeren,waarbij de collecting unit een standaard plafondtegel vervangt.

De plafond unit is geschikt voor endof-pipe filtratie: reiniging van geventileerde lucht voordat het de ruimte in gebracht wordt.

De collectoren (fijnstoffilters) en het optionele Actief Koolstoffilter bevinden zich in het uitblaasrooster en zijn gemakkelijk en snel te verwisselen.  Het uitblaasrooster neemt de plaats in van een standaard plafondrooster

3) Mobiele luchtreiniger 2.500 m³

Onze bewezen effectieve luchtreinigers zijn ook verkrijgbaar in een mobiele veriant voor grote ruimtes. Deze unit onttrekt zeer hoge deeltjesconcentraties (o.a. stof, virussen en bacteriën) uit de lucht. Een ideale toepassing voor verplaatsbare, hoge capaciteit luchtreiniging.

Zeer geschikt ter voorkoming van ziekteverspreiding in ruimtes waar grote groepen samenkomen.

4) Luchtreiniger plafond formaat

 

De luchtreinigers zijn ook verkrijgbaar in een plafond formaat met kleine tot grote capaciteiten.

Deze wijze van luchtreiniging is efficiënt en produceert geen extra geluid en kan boven een verlaagd plafond geïnstalleerd worden.

Bestaande ventilatiesysteem Corona proof maken met UV(C)

Laat uw bestaande installatie door Medtrading nakijken en deze ombouwen naar een Corona proof ventilatie-installatie. Met de huidige stand der techniek kan Medtrading met een aanpassing er voor zorgen dat uw installatie met minimale aanpassing corona proof wordt.

Medtrading maakt van uw ventilatiesysteem een  effectief filtratie- en reinigingssysteem die de door de lucht gedragen virussen, ziektekiemen en stofdeeltjes uit de lucht verwijdert. Virussen, bacteriën en schimmels zijn biologische deeltjes. In het ventilatieststeem wordt het meerendeel van deze gedood of gedeactiveerd. Op deze manier worden de virussen, bacteriën en overige pathogenen permanent uit de lucht verwijdert. Door uw ventilaytiesysteem met deze aanpassing te voorzien is het risico van verspreiding van het Corona virus in uw leef- en werkmgeving tot een minimum gereduceerd.

Medtrading past UV(C) techniek toe in bestaande Luchtbehandelingskasten om virussen, bacteriën, schadelijk stof, fijnstof, pollen en schimmels permanent uit de luchtstroom te verwijderen. Geschikt voor recirculatie, eenrichtingsventilatie en tweerichtingsventilatie.

Luchtreinigingstechniek getest door TNO, VITO en ECN uitgelegd

De luchtreinigingssystemen van Medtrading zijn getest door verschillende onafhankelijke instituten zoals TNO, VITO en ECN. Resultaten laten zien dat de luchtreinigingsefficiëntie van de toegepaste techniek 90 tot 99% is van de atmosferische deeltjes met een grootte tussen 10 en 0.1 micron (PM10, PM2.5, PM1, PM0.1 / ultrafijnstof).

Vervuilde lucht wordt met een ingebouwde ventilator of een bestaande luchtstroom in een ventilatiekanaal, in de luchtreiniger geleid. Het eerste gedeelte van de luchtreiniger stelt de lucht bloot aan een ionisator. De ionen laden de deeltjes die zich in de lucht bevinden op (zowel fijnstof als microbiologische verontreinigingen). Alle geladen deeltjes worden vervolgens door een collector aan het einde van het apparaat opgevangen. De schone lucht die de luchtreiniger verlaat is schone, gezonde en gereinigde lucht.

Onderscheidend werkingsprincipe

De toegepaste techniek laadt deeltjes in het apparaat op, waardoor het mogelijk is om een open structuur filter (een collector) te gebruiken en geen conventioneel dicht filter. Hierdoor is het energieverbruik dat zorgt voor het verplaatsen van de lucht door de collector heen, van onze systemen, significant lager. Tegelijkertijd behalen we een zeer hoge efficiëntie en zuiveringsrendement. Het vervangen van de verzadigde collector is erg gemakkelijk en kan door iedereen eenvoudig en veilig worden uitgevoerd.

 

Kleinere deeltjes zijn schadelijker voor uw gezondheid. Onze systemen verwijderen veel meer kleine deeltjes dan conventionele filtersystemen.

Ieder Pa staat gelijk aan 1 euro energiekosten per jaar. Onze systemen leveren veel voordeel t.o.v. F9 filters.

Het verschil met overige luchtreinigers en ionisatoren.

Schone lucht ontstaat door bron aan te pakken en door verontreinigde lucht te reinigen. Er zijn veel verschillende luchtreinigers te koop. De meeste zijn vaak voorzien van een standaard filter. Met name in deze corona tijd kiest men vaker voor nieuwere, efficiënte technieken, zoals luchtreinigers met ionisatie. maar ook op dit gebied zijn er verschillen.

Luchtreiniger met standaard filter

Bij een standaard luchtreiniger wordt een ventilator gebruikt om een luchtstroom op gang te brengen. De luchtstroom wordt vervolgens door een filter gevoerd, waarin luchtverontreinigingen worden afgevangen en de luchtkwaliteit verbeterd. Hoe kleiner de fijnstofdeeltjes, hoe dichter filters normaal moeten zijn om de (risico)deeltjes af te vangen. Aandachtspunt daarnaast is dat de filters regelmatig gereinigd/vervangen moeten worden. Ze lopen vol en de verontreiniging hoopt zich op. De ventilator moet harder werken en dat resulteert in meer energieverbruik, lagere capaciteit en geluidshinder. Daarnaast zijn veel filters gemaakt van vochthoudende materialen zoals textiel of vezels, waar bacteriën in kunnen gaan groeien.

Luchtreiniger met ionisatie

Ionisatie is een nieuwere techniek met veel ontwikkelingen. Het is een innovatie die steeds vaker wordt gebruikt, onder andere vanuit het oogpunt duurzaamheid en energiebesparing.

Er zijn veel luchtreinigers op de markt die gebruik maken van ionisatie. Hierbij is er een verschil tussen luchtreinigers die positieve ionisatie gebruiken en negatieve ionisatie. Ionisatie (het positief of negatief elektrisch laden van atomen of moleculen) zorgt voor ionen die, wanneer ze aan stofdeeltjes hechten, geladen stofdeeltjes opleveren. Geladen stofdeeltjes slaan vervolgens veel makkelijker neer op allerlei oppervlaktes.

Daarnaast is er nóg een verschil bij luchtreinigers met ionisatie, namelijk luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden (zonder filter) en luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden, maar ook direct afvangen. Het eerste wordt open ionisatie genoemd (1) en het laatste wordt gesloten ionisatie genoemd (2):

(1) Open ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes verspreidt over de ruimte en zoeken ze zelf een oppervlak om op neer te slaan. Ze slaan dus neer op alle oppervlakken in de ruimte zoals meubels, plafond, muren, apparaten, maar zeker ook onze longen. Deze systemen creëren veel geladen deeltjes, maar ook vrije ionen, die vaak negatief geladen zijn. Dit wordt dan negatieve ionisatie genoemd. Bij negatieve ionisatie worden ook ongewenste bijproducten gecreëerd zoals ozon, vrije radicalen en vrije ionen. Deze leveren weliswaar een bijdrage aan het reduceren van geur, maar zijn tevens schadelijk voor de gezondheid. Onderzoek toont aan dat geladen deeltjes tot 5 keer makkelijker in longen kunnen neerslaan dan niet geladen deeltjes.

(2) Gesloten ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes afgevangen op een speciaal oppervlak in het systeem zelf, zodat er geen deeltjes de ruimte in worden geblazen en dus niet op andere oppervlakten kunnen neerslaan. Bij gesloten ionisatie kan er sprake zijn van zowel positieve als negatieve ionisatie. Het afvangoppervlak kan van diverse materialen zijn, zoals conventionele filters, metalen platen of speciale open structuur filters. Het voordeel bij luchtreinigers die deeltjes afvangen met een speciaal open structuur filter, is dat deze niet verstopt raakt en er minder energie nodig is voor het verplaatsen van de lucht door deze filter. Een goed voorbeeld van luchtreinigers met een open structuur filter zijn de luchtreinigers van Medtrading.

Een gedeelte van de geuren worden verwijderd door het afvangen van deeltjes. Voor specifieke en gerichte geurverwijdering passen we aanvullend een extra speciaal gas adsorptie filter direct achter de open structuur filters (collectoren) toe. Deze gasfiltratiesectie is speciaal geselecteerd op basis van de aanwezige type en concentratie van de gassen en geuren en kan per industrie en zelfs per klant verschillen. Door gas filters achter de deeltjesfilters te plaatsen, worden de gas filters tegen stof beschermd waardoor ze effectiever zijn en minder snel vervangen hoeven te worden.

Vraag meer informatie of maak een afspraak voor advies op maat (op locatie).

 

Wat is de actuele levering en voorraad status?

Hieronder ziet u hoeveel units wij vanaf oktober 2020 geleverd hebben en wat de actuele voorraad is. Deze aantallen worden dagelijks bijgewerkt. Aan de voorraadstatus kunnen gene rechten worden ontleend. Wilt u zeker zijn van levering, neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Aantal geleverde systemen

Aantal units op voorraad

Introductieaanbieding is alleen geldig in oktober, nog maar:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Word dealer en profiteer van gunstige inkoopcondities. Bel voor meer informatie

Naam*
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Adres
Postcode
Plaatsnaam
Onderwerp
Opmerking
Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)
Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website.

× Whatsapp