+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

Medtrading Luchtzuivering

Verwijdert stof, allergenen, bacteriën en virussen uit de binnenlucht

Overzicht Medtrading luchtreinigers met open ionisatie + UVC

Succesvol getest door TNO, TÜV, VITO

1) Clean tube 75

Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd
dankzij deze compacte ionisator/sterilisator.

Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in deze corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen  (virussen en bacteriën in de lucht) is een goed luchtklimaat van groot belang. De Clean Tube 75 van Medtrading is een compacte ionisator/sterilisator met een capaciteit van circa 75 m2, die de lucht in kantoor, productiehal, zorginstelling, school, horeca of (openbaar) vervoer binnen een uur zuivert. De innovatieve Clean Tube 75 is energiezuinig, onopvallend en vrijwel geruisloos. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit na de – zeer eenvoudige – installatie. De Clean Tube 75 verbruikt niet alleen zeer weinig energie, maar maakt bovendien traditionele luchtzuiveringssystemen en kostbare filters volstrekt overbodig.

 

Ionisatie en UVC licht

De Clean Tube 75 van Medtrading combineert ionisatie en uvc-licht. De negatieve ionen en de plasma-ionisatie dragen niet alleen bij tot een frisse en zuivere lucht maar ook tot verlaging van het CO2-gehalte. Toevoeging van uvc-licht in de strijd tegen vervuilde lucht maakt de luchtzuivering extra effectief. De technische werking van de Clean Tube 75 is meermaals wetenschappelijk bewezen. Clean Tube 75 is uitvoerig getest door TÜV Nord, en de claims zijn in verschillende onder- zoeken onderschreven. De gezuiverde lucht zorgt voor een grotere weerstand, een beter concentratievermogen en draagt bij tot een betere gezondheid.

Luchtreinigingstechniek met ionisatie uitgelegd

De luchtreinigingssystemen van Medtrading zijn getest door verschillende onafhankelijke instituten zoals TNO, VITO en ECN. Resultaten laten zien dat de luchtreinigingsefficiëntie van de toegepaste techniek 90 tot 99% is van de atmosferische deeltjes met een grootte tussen 10 en 0.1 micron (PM10, PM2.5, PM1, PM0.1 / ultrafijnstof).

Vervuilde lucht wordt met een ingebouwde ventilator of een bestaande luchtstroom in een ventilatiekanaal, in de luchtreiniger geleid. Het eerste gedeelte van de luchtreiniger stelt de lucht bloot aan een ionisator. De ionen laden de deeltjes die zich in de lucht bevinden op (zowel fijnstof als microbiologische verontreinigingen). Alle geladen deeltjes worden vervolgens door een collector aan het einde van het apparaat opgevangen. De schone lucht die de luchtreiniger verlaat is schone, gezonde en gereinigde lucht.

 Lees ook ons artikel over ionisatie en gezondheid

 

Het verschil met overige luchtreinigers en ionisatoren.

Schone lucht ontstaat door bron aan te pakken en door verontreinigde lucht te reinigen. Er zijn veel verschillende luchtreinigers te koop. De meeste zijn vaak voorzien van een standaard filter. Met name in deze corona tijd kiest men vaker voor nieuwere, efficiënte technieken, zoals luchtreinigers met ionisatie. maar ook op dit gebied zijn er verschillen.

Luchtreiniger met standaard filter

Bij een standaard luchtreiniger wordt een ventilator gebruikt om een luchtstroom op gang te brengen. De luchtstroom wordt vervolgens door een filter gevoerd, waarin luchtverontreinigingen worden afgevangen en de luchtkwaliteit verbeterd. Hoe kleiner de fijnstofdeeltjes, hoe dichter filters normaal moeten zijn om de (risico)deeltjes af te vangen. Aandachtspunt daarnaast is dat de filters regelmatig gereinigd/vervangen moeten worden. Ze lopen vol en de verontreiniging hoopt zich op. De ventilator moet harder werken en dat resulteert in meer energieverbruik, lagere capaciteit en geluidshinder. Daarnaast zijn veel filters gemaakt van vochthoudende materialen zoals textiel of vezels, waar bacteriën in kunnen gaan groeien.

Luchtreiniger met ionisatie

Ionisatie is een nieuwere techniek met veel ontwikkelingen. Het is een innovatie die steeds vaker wordt gebruikt, onder andere vanuit het oogpunt duurzaamheid en energiebesparing.

Er zijn veel luchtreinigers op de markt die gebruik maken van ionisatie. Hierbij is er een verschil tussen luchtreinigers die positieve ionisatie gebruiken en negatieve ionisatie. Ionisatie (het positief of negatief elektrisch laden van atomen of moleculen) zorgt voor ionen die, wanneer ze aan stofdeeltjes hechten, geladen stofdeeltjes opleveren. Geladen stofdeeltjes slaan vervolgens veel makkelijker neer op allerlei oppervlaktes.

Daarnaast is er nóg een verschil bij luchtreinigers met ionisatie, namelijk luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden (zonder filter) en luchtreinigers die deeltjes elektrisch laden, maar ook direct afvangen. Het eerste wordt open ionisatie genoemd (1) en het laatste wordt gesloten ionisatie genoemd (2):

(1) Open ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes verspreidt over de ruimte en zoeken ze zelf een oppervlak om op neer te slaan. Ze slaan dus neer op alle oppervlakken in de ruimte zoals meubels, plafond, muren, apparaten, maar zeker ook onze longen. Deze systemen creëren veel geladen deeltjes, maar ook vrije ionen, die vaak negatief geladen zijn. Dit wordt dan negatieve ionisatie genoemd.

 

(2) Gesloten ionisatie:

Hier worden de geladen deeltjes afgevangen op een speciaal oppervlak in het systeem zelf, zodat er geen deeltjes de ruimte in worden geblazen en dus niet op andere oppervlakten kunnen neerslaan. Bij gesloten ionisatie kan er sprake zijn van zowel positieve als negatieve ionisatie. Het afvangoppervlak kan van diverse materialen zijn, zoals conventionele filters, metalen platen of speciale open structuur filters. Het voordeel bij luchtreinigers die deeltjes afvangen met een speciaal open structuur filter, is dat deze niet verstopt raakt en er minder energie nodig is voor het verplaatsen van de lucht door deze filter. Een goed voorbeeld van luchtreinigers met een open structuur filter zijn de luchtreinigers van Medtrading.
Een gedeelte van de geuren worden verwijderd door het afvangen van deeltjes. Voor specifieke en gerichte geurverwijdering passen we aanvullend een extra speciaal gas adsorptie filter direct achter de open structuur filters (collectoren) toe. Deze gasfiltratiesectie is speciaal geselecteerd op basis van de aanwezige type en concentratie van de gassen en geuren en kan per industrie en zelfs per klant verschillen. Door gasfilters achter de deeltjesfilters te plaatsen, worden de gasfilters tegen stof beschermd waardoor ze effectiever zijn en minder snel vervangen hoeven te worden

Vraag meer informatie of maak een afspraak voor advies op maat (op locatie).

 

    Naam*
    Bedrijfsnaam
    E-mailadres*
    Telefoonnummer*
    Adres
    Postcode
    Plaatsnaam
    Onderwerp
    Opmerking
    Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    × Whatsapp