+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

VENTILATIESYSTEMEN VOOR SPORTSCHOLEN

CORONA PROOF VENTILATIE IN SPORTSCHOLEN

Wat is het beste klimaatventilatiesysteem voor sportaccommodaties? In sportscholen is de kans aanwezig dat mensen elkaar kunnen besmetten door direct contact of door het hijgen, hoesten of niezen. Relatief grote druppels met virus erin (aerosolen) kunnen via de lucht verspreid worden en op andere mensen of materialen terechtkomen. In een sportschool verplaatsen mensen zich vaak over de hele ruimte en gebruiken meerder toestellen. De richtlijn van 1,5 meter afstand van elkaar houden is dan zeker aan te bevelen. Het is echter onduidelijk of ook echt kleine druppels (van 5 micrometer en kleiner) een bijdrage leveren aan de verspreiding van Covid-19. Deze kleinere druppeltjes gaan zweven en kunnen meters ver komen.

Medtrading adviseert daarom om naast voldoende ruimteventilatie ook luchtreinigers te plaatsen, die het virus uit de lucht filteren of deze  destinfecteren. Daarnaast kan Medtrading uw ventilatiesysteem voorzien van een mogelijkheid om buitenlucht te desinfecteren, alvorens de lucht in een ruimte wordt geblazen. Dat kan zowel in een bestaande als in een nieuwe installatie geïntegreerd worden. Daarnaast is het verstandig om de luchtreinigers uit te laten rusten met een actief kool filter om tevens muffe geurtjes uit de lucht te filteren.

Juiste advies en klimaatoplossing gelet op het budget

Onze projectleiders en adviseurs delen graag hun kennis omtrent de regels van de wet- en regelgeving voor ventilatie uit het Bouwbesluit, zodat u zo efficiënt mogelijk de benodigde informatie en advies op tafel krijgt

Verse lucht behandeling

Naast advies voor een juiste ventilatiesysteem adviseren we u ook over alternatieve technieken om de frisse lucht verder te behandelen zodat virussen, bacteriën, schimmels, pollen, ultrafijnstof (submicron en nanodeeltjes) en microbiologische verontreinigingen gereduceerd kunnen worden.

Onze luchtreinigers zijn onderzocht door TÜV, en TNO 

De installatie en de luchtzuiveringstechniek die wij in onze systemen toepassen is door TÜV onderzocht op de efficiëntie van de filter module en hier wordt gekeken hoeveel er daadwerkelijk wordt tegengehouden aan schadelijke deeltjes en bacteriën.

  Meerdere luchtreinigers direct leverbaar

  Medtrading levert verschillende luchtreinigers en past meerdere bewezen technieken toe, zoals UV(C), ionisatie en filtratie. U kunt onze systemen zelf aanschaffen maar ook al voor een paar euro per dag huren (huur vanaf € 5,- per dag inclusief onderhoud).

  Wat is de beste keuze?

  Op dit moment neemt het aantal aanbieders van luchtreinigers snel toe en wordt het voor een leek steeds moeilijker om de juiste keuze te maken. Veel systemen zijn pas net op de markt en hebben geen TÜV of TNO testrapport waaruit u de effecienty kunt opmaken. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van desinfectietechnieken die bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn voor u en uw medewerkers. Daarom koopt u bij Medtrading alleen goed geteste systemen. 

  >> Bekijk onze luchtreinigers

   Wat verwijdert de filtertechniek van Medtrading volgens TNO en TUV:

   • Stof
   • Fijnstof (PM10, PM2.5, PM1)
   • Ultrafijnstof (PM0.1, submircon- en nano-deeltjes)
   • Microbiologische verontreiniging
   • virussen,
   • bacteriën,
   • schimmels,
   • sporen
   • pollen
   • Vluchtige organische stoffen (VOC’s) en geuren (Door gebruik van een Actief Koolstoffilter)
   Visit Us
   MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
   E-mail Us
   info@medtrading.nl
   Call Us
   +31 (0) 418 56 11 53
   × Whatsapp