+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

VENTILATIESYSTEMEN VOOR SPORTSCHOLEN

CORONA PROOF VENTILATIE IN SPORTSCHOLEN

Wat is het beste klimaatventilatiesysteem voor sportaccommodaties? In sportscholen is de kans aanwezig dat mensen elkaar kunnen besmetten door direct contact of door het hijgen, hoesten of niezen. Relatief grote druppels met virus erin (aerosolen) kunnen via de lucht verspreid worden en op andere mensen of materialen terechtkomen. In een sportschool verplaatsen mensen zich vaak over de hele ruimte en gebruiken meerder toestellen. De richtlijn van 1,5 meter afstand van elkaar houden is dan zeker aan te bevelen. Het is echter onduidelijk of ook echt kleine druppels (van 5 micrometer en kleiner) een bijdrage leveren aan de verspreiding van Covid-19. Deze kleinere druppeltjes gaan zweven en kunnen meters ver komen.

Medtrading adviseert daarom om naast voldoende ruimteventilatie ook luchtreinigers te plaatsen, die het virus uit de lucht filteren of deze  destinfecteren. Daarnaast kan Medtrading uw ventilatiesysteem voorzien van een mogelijkheid om buitenlucht te desinfecteren, alvorens de lucht in een ruimte wordt geblazen. Dat kan zowel in een bestaande als in een nieuwe installatie geïntegreerd worden. Daarnaast is het verstandig om de luchtreinigers uit te laten rusten met een actief kool filter om tevens muffe geurtjes uit de lucht te filteren.

Juiste advies en klimaatoplossing gelet op het budget

Onze projectleiders en adviseurs delen graag hun kennis omtrent de regels van de wet- en regelgeving voor ventilatie uit het Bouwbesluit, zodat u zo efficiënt mogelijk de benodigde informatie en advies op tafel krijgt

Verse lucht behandeling

Naast advies voor een juiste ventilatiesysteem adviseren we u ook over alternatieve technieken om de frisse lucht verder te behandelen zodat virussen, bacteriën, schimmels, pollen, ultrafijnstof (submicron en nanodeeltjes) en microbiologische verontreinigingen gereduceerd kunnen worden.

Onze luchtreinigers zijn onderzocht door TÜV, en TNO 

De installatie en de luchtzuiveringstechniek die wij in onze systemen toepassen is door TÜV onderzocht op de efficiëntie van de filter module en hier wordt gekeken hoeveel er daadwerkelijk wordt tegengehouden aan schadelijke deeltjes en bacteriën.

  Meerdere luchtreinigers direct leverbaar

  Medtrading levert verschillende luchtreinigers en past meerdere bewezen technieken toe, zoals UV(C), ionisatie en filtratie. U kunt onze systemen zelf aanschaffen maar ook al voor een paar euro per dag huren (huur vanaf € 5,- per dag inclusief onderhoud).

  De beste gesloten ionisatie unit?

  Op dit moment neemt het aantal aanbieders van luchtreinigers snel toe en wordt het voor een leek steeds moeilijker om de juiste keuze te maken. Veel systemen zijn pas net op de markt en hebben geen TÜV of TNO testrapport waaruit u de effecienty kunt opmaken. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van desinfectietechnieken die bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn voor u en uw medewerkers. Daarom koopt u bij Medtrading alleen goed geteste systemen.

  >> Bekijk onze gesloten ionisatie luchtreinigers

   2) Clean Ceiling unit 75

   Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd dankzij deze plafond ionisator. Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in deze corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen (virussen en bacteriën in de lucht ) is een goed luchtklimaat van groot belang. De Clean Ceiling 75 van Medtrading is een compacte plafond ionisator met voldoende capaciteit voor een ruimte t/m 75 m2, die de lucht in kantoor, kinderdagverblijf, zorginstelling, school, of bij u thuis binnen een uur zuivert.

   De innovatieve Clean Ceiling 75 is een energiezuinige ionisator die u eenvoudig aanhet plafond bevestigt. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit. Onze producten zijn succesvol getest door TNO, TÜV en/of DEKRA (rendement van 99,94% op verwijderen van aerosolen) en maakt traditionele luchtzuiveringssysteem en kostbare filters volstrekt overbodig. Alternatieve producten zijn vaak niet voldoende getest of produceren ozon. Clean Ceiling 75 is bewezen veilig voor mens en dier.

   >> Bekijk al onze open ionisatie systemen

   Clean Tower 75 open ionisatie

   Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd dankzij deze compacte ionisator. Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in de huidige corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen (virussen en bacteriën in de lucht) is een goed luchtklimaat van groot belang.

   De Clean Tower 75 van Medtrading is een mobiele compacte ionisator met voldoende capaciteit voor een ruimte van 75 m2, die de lucht in kantoor, kinderdagverblijf, zorginstelling, school, of bij u thuis binnen een uur zuivert. De innovatieve Clean Tower 75 is een energiezuinige ventilator die u eenvoudig op uw bureau plaatst. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit. De Clean Tower 75 verbruikt zeer weinig energie en maakt traditionele luchtzuiveringssystemen en kostbare filters volstrekt overbodig.

   >> Bekijk al onze open ionisatie systemen

   Clean tube 75 open ionisatie + UVC

   Fijnstof, stof, bacteriën, virussen, schimmels direct geëlimineerd
   dankzij deze compacte ionisator/sterilisator.

   Het binnenklimaat heeft grote invloed op de gezondheid van mensen. Zeker in deze corona tijd met hooggeïnfecteerde aerosolen  (virussen en bacteriën in de lucht) is een goed luchtklimaat van groot belang. De Clean Tube 75 van Medtrading is een compacte ionisator/sterilisator met een capaciteit van circa 75 m2, die de lucht in kantoor, productiehal, zorginstelling, school, horeca of (openbaar) vervoer binnen een uur zuivert. De innovatieve Clean Tube 75 is energiezuinig, onopvallend en vrijwel geruisloos. Iedereen merkt direct de verbetering in luchtkwaliteit na de – zeer eenvoudige – installatie. De Clean Tube 75 verbruikt niet alleen zeer weinig energie, maar maakt bovendien traditionele luchtzuiveringssystemen en kostbare filters volstrekt overbodig.

    

   Ionisatie en UVC licht

   De Clean Tube 75 van Medtrading combineert ionisatie en uvc-licht. De negatieve ionen en de plasma-ionisatie dragen niet alleen bij tot een frisse en zuivere lucht maar ook tot verlaging van het CO2-gehalte. Toevoeging van uvc-licht in de strijd tegen vervuilde lucht maakt de luchtzuivering extra effectief. De technische werking van de Clean Tube 75 is meermaals wetenschappelijk bewezen. Clean Tube 75 is uitvoerig getest door TÜV Nord, en de claims zijn in verschillende onder- zoeken onderschreven. De gezuiverde lucht zorgt voor een grotere weerstand, een beter concentratievermogen en draagt bij tot een betere gezondheid.

   >> Bekijk al onze open ionisatie + UVC systemen

   1) UVC-tube losse uitvoering

   De UVC-TUBE-systemen zijn gebaseerd op effectieve UV-C-technologie en zijn de meest veilige en efficiënte keuze voor luchtzuivering. UV-C licht met een korte golflengte van 254 nanometer is ideaal voor microbiologische reiniging – mits veilig, schoon en krachtig genoeg toegepast. Micro-organismen zoals virussen en bacteriën worden door UVC licht gedood. Onderzoek toont aan dat UV-C-stralen 99,99% van de coronavirussen elimineren. De effectiviteit van UV-C wordt al sinds 1901 gebruikt voor watersterilisatie, maar ook voor luchtzuivering op medisch gebied. Door intelligente technologie, hoge veiligheidsnormen en de juiste UV-C-dosis te combineren, bereiken onze systemen een effectieve eliminatie van 99,99% van het SARS-CoV21-virus in slechts één doorgang.

   >> bekijk al onze UVC luchtreinigers 

   Wat verwijdert de filtertechniek van Medtrading volgens TNO en TUV:

   • Stof
   • Fijnstof (PM10, PM2.5, PM1)
   • Ultrafijnstof (PM0.1, submircon- en nano-deeltjes)
   • Microbiologische verontreiniging
   • virussen,
   • bacteriën,
   • schimmels,
   • sporen
   • pollen
   • Vluchtige organische stoffen (VOC’s) en geuren (Door gebruik van een Actief Koolstoffilter)

   Ook voor bestaande ventilatie systemen

   Ook voor een bestaand mechanisch ventilatieysteem in uw sportschool biedt Medtrading passende oplossingen zoals de UVC-TUBE-systemen, gebaseerd op effectieve UV-C-technologie. Dit zijn de meest veilige en efficiënte keuze voor luchtzuivering. UV-C licht met een korte golflengte van 254 nanometer is ideaal voor microbiologische reiniging – mits veilig, schoon en krachtig genoeg toegepast. Micro-organismen zoals virussen en bacteriën worden door UVC licht gedood. Onderzoek toont aan dat UV-C-stralen 99,99% van de coronavirussen elimineren. De effectiviteit van UV-C wordt al sinds 1901 gebruikt voor watersterilisatie, maar ook voor lucht-zuivering op medisch gebied. Door intelligente technologie, hoge veiligheidsnormen en de juiste UV-C-dosis te combineren, bereiken onze systemen een effectieve eliminatie van 99,99% van het SARS-CoV21-virus in slechts één doorgang.

   Laat u deskundig adviseren. Vul onderstaande formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met u op of bel met ons kantoor op 0031-(0)418561153 voor advies.

    

   Contactformulier

    Naam*
    Bedrijfsnaam
    E-mailadres*
    Telefoonnummer*
    Adres
    Postcode
    Plaatsnaam
    Onderwerp
    Opmerking
    Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    Visit Us
    MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
    E-mail Us
    info@medtrading.nl
    × Whatsapp