+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

Energie terugwinnen in horeca nu mogelijk

ERS systeem bespaart 85.000 kWh in gemiddeld horeca restaurant 

Energie terugwinning in horeca afzuiging eindelijk mogelijk!

85.000 kWh gemiddelde besparing per jaar per restaurant.

Dit “energy-recovery system” (ERS) is een heavy duty warmtewisselaar speciaal ontwikkeld voor toepassing in vetkanalen van restaurantventilaties. Door de hoge concentratie vetten en roet is het voor bestaande WTW nagenoeg onmogelijk om efficiënt energie terug te winnen uit deze sterk vervuilde luchtstromen. Bestaande WTW met filters slibben snel dicht en hebben frequent onderhoud nodig.

Hoe werkt deze horeca WTW?

Dankzij het “particle repellent geometry” patent (PRG) werken de spoelen in het systeem deeltjes afstotend. Het resultaat is een unieke luchtstroom met een golvend patroon waardoor de meeste deeltjes vet door het ERS system gaan zonder vast te blijven kleven aan de spoelen. Dit vertraagd vet ophoping op de spoelen en maakt de luchtdrukdaling minimaal, zelfs als er een laag vet op de spoelen komt.

Counter-current

ERS is opgebouwd uit een constructie van spoelen waar een met glycol gemengd vloeistof doorheen stroomt. Het systeem is volledig »counter-current« en heeft meerdere vloeistof patronen waardoor het dezelfde oppervlakte voor warmte-overdracht heeft als een traditionele warmtewisselaar. Het onderhoud aan een Lepido is max één keer per jaar.

1x per jaar onderhoud VS luchtdrukdaling

Bij 1x per jaar onderhoud heb je een periode van 6 maanden lang zonder onderhoud. Een stijging van de luchtdruk is wat je wilt voorkomen. Onderstaand een overzicht van de luchtdruk in Pa voor een periode van 6 maanden bij een Burger King restaurant.

Energie terugwinning d.m.v. ERS systeem

√ Eenvoudige installatie
√ Constant rendement
√ ROI < 3 jaar
√ Geen extra onderhoud
√ Bestand tegen hoge concentratie vetten en roet
√ Verlaging CO² uitstoot

Speciaal voor de horeca branche heeft Medtrading deze WTW blok geselecteerd.

Deze warmteterugwinningsunit is speciaal ontworpen voor de horeca branche. Belangrijke omstandigheden zoals de interne/ externe weerstand, de vervuilingsgraad en het temperatuur spelen een belangrijke rol bij een WTW unit.

Naast de WTW unit biedt Medtrading een breed scala aan accessoires en toebehoren. Nagenoeg alle denkbare installatieopties zijn mogelijk. Behalve dat de WTW unit zorgt voor een beter binnenklimaat in uw bedrijf zullen de energiekosten teruglopen. Door de modulaire opbouw is deze warmteterugwinning ook geschikt voor grotere installaties.

Naast de specifieke toepassing in de horeca branche en een aantrekkelijke prijs zijn deze horeca WTW units ook zeer energiebesparend. Op deze pagina vind je enkele besparingscalculaties uit de dagelijkse praktijk. Raadpleeg deze voorbeelden om een indruk te krijgen van de mogelijke besparingen voor uw horecaonderneming.

 

 Waarom een heavy duty WTW?

Vetkanalen zijn erg vuil waardoor bestaande WTW met filters niet werken. Een “heavy duty” WTW is noodzakelijk om te opereren in onderstaande vetkanalen.

Benieuwd hoeveel we kunnen besparen in uw project? Neem gerust contact op met Medtrading voor een op maat gemaakte calculatie berekening

MEER INFO

Vraag meer informatie aan via onderstaand contactformulier,

of neem telefonisch contact met ons op.

  Naam contactpersoon*
  Bedrijfsnaam
  E-mailadres*
  Telefoonnummer*
  Adres
  Postcode
  Plaatsnaam
  Onderwerp
  Afzuigcapaciteit in m3/h
  Luchttoevoercapaciteit in m3/h
  Opmerking
  Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)
  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Visit Us
  MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
  E-mail Us
  info@medtrading.nl
  × Whatsapp