+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

Horeca brandblussysteem

Voorkom brandschade met een keukenblussysteem van Medtrading

Automatisch brandblussysteem voor grootkeukens, afzuigkap brandblussystemen

Voldoet aan: ANSI NFPA standard 17A en 96 

Bij professionele grootkeukens in hotels, restaurants, cateringbedrijven, zorginstellingen, bedrijfskeukens, kantines etc. is er sprake van een verhoogd brandrisico door oververhitting van branders, frituurbranden en uitslaande brand in afzuiginstallatie.

Een automatische brandblussysteem voor horeca afzuigkappen, oftewel keukenblussystemen in professionele grootkeukens en horeca apparatuur hebben als doel de brandschade te voorkomen dan wel te beperken. Dit gebeurt onder andere door een automatisch detectie en blussystem. Ook kan het blussysteem handmatig geactiveerd worden. Medtrading heeft jarenlange ervaring in het analyseren, ontwerpen, produceren, installeren, in gebruikstellen en het onderhouden van automatische de automatische brandblussystemen. Wij leveren kwalitatief hoogwaardige automatische brandblusinstallatie voor horeca keukens die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. 

Optioneel voor horeca afzuigkappen

Medtrading levert een keukenblussysteem als optie op diverse horeca wandafzuigkappen uit ons leveringsprogramma.

Brandblussystemen worden verplicht in iedere horeca keuken geïnstalleerd. Het type blussysteem is afhankelijk van het materiaal in de omgeving. Een plaats met een hoge concentratie brandbaar materiaal is gevoeliger voor brandgevaar. De commerciële keuken is zo’n ruimte die een goed onderhouden brandblussysteem vereist. Het installeren van het blussysteem is slechts één onderdeel en moet worden gevolgd door goed en regelmatig onderhoud. Om hetzelfde te garanderen, heeft NFPA codes vastgelegd. NFPA 96 definieert normen voor ventilatiecontrole en brandbeveiliging, terwijl NFPA 17 normen vastlegt voor blusinstallaties met droge chemicaliën. De keuring van het brandblussysteem in de bedrijfskeuken is doorgaans gebaseerd op deze onderhoudscodes. Enkele componenten die daarbij aandacht vereisen, zijn:

Afsluitklep

Deze afsluiters zijn voor de brandstofbron. Commerciële keukens bevatten veel elektrische en mechanische componenten. Er moet een afsluitklep zijn om de stroom naar verschillende gasbronnen uit te schakelen. Deze afsluiter wordt gesloten tijdens de gevallen waarin het brandblussysteem in werking is. De reden hiervoor is het feit dat zowel olie als elektriciteit keukenbranden kunnen veroorzaken. Het blokkeren van hun beschikbaarheid is dus erg belangrijk tijdens brandongevallen.

Nozzle-doppen

Na installatie van dient u zelf zorg te dragen voor het brandblussysteem. Een onderdeel van een keukenbrandblussystemeen zijn de sproeikoppen. U dient er altijd voor te zorgen dat deze sproeikop goed is vastgedraaid om ervoor te zorgen dat er geen vet of olie in het brandblussysteem terechtkomt, aangezien dit de uitstroom van het blusmiddel kan blokkeren. Verwijder deze dop op het moment van onderhoud om te controleren of er verstopping in de leidingen zit. Voer ook een visuele inspectie uit van alle spuitmonden en doppen om een ​​deuk of barst te vinden. Het richten van de straalpijp is ook een belangrijk onderdeel en de Medtrading technicus, die uw brandblussysteem inspecteert, kan dit controleren.

Ventilatie

Ventilatie is een essentieel aspect van commerciële keukens. Over het algemeen installeren we hiervoor een horeca afzuigkap boven het fornuis. Soms kan het kanaalwerk van deze afzuigkap ook storingen vertonen ofd defect raken. De inspecterende technicus zal dit kanaalwerk inspecteren en controleren of er gaten of verstoppingen zijn ontstaan, die kunnen resulteren in het slecht functioneren van het brandblussysteem.

Detector koppelingen

Een detector activeert het keukenbrandblussysteem. Het werkingsprincipe van het keukenbrandblussysteem is gebaseerd op een element dat op warmte reageert. Bij hoge temperaturen brandt de detectorlink op en komt het blusmiddel vrij. Bij juiste installatie bevinden deze detectorkoppelingen zich op de gewenste locaties.

Het onderhoud van het keukenbrandblussysteem is erg belangrijk voor de brandveiligheid van elke commerciële keuken. Het is essentieel om een ​​gezonde en veilige werkomgeving te garanderen in elke horeca keuken. Als de keukenventilatie verstopt raakt, zal deze de dampen niet afvoeren, wat een groot gezondheidsrisico oplevert. Daarnaast is er hierdoor ook een grote kans op verstopping van de sproeikoppen van het blussysteem, wat in noodgevallen gevaarlijk kan zijn. U kunt er niet op vertrouwen dat alleen de installatie van een brandblussysteem voldoende is. U zult het moeten onderhouden om er volledig op te kunnen vertrouwen. Inspecties zijn daarbij noodzakelijk en pas na inspectie kunt u vertrouwen op de juiste werking van uw brandblussysteem. 

  Naam*
  Bedrijfsnaam
  E-mailadres*
  Telefoonnummer*
  Adres
  Postcode
  Plaatsnaam
  Onderwerp
  Opmerking
  Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)
  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  × Whatsapp