+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

VENTILATIESYSTEMEN VOOR KINDERDAGVERBLIJVEN

Ventilatie- en luchtzuiveringsysteem voor kinderdagverblijven.

Van alle bestaande kinderdagverblijven wordt verwacht al vanaf 1 april 2017 de luchtkwaliteit en ventilatie op orde te hebben. Volgens het Bouwbesluit van 2012 en de eisen welke daarin zijn opgenomen komt naar voren dat er op ventilatiecapaciteit en op CO2-waarden gecontroleerd wordt. De CO2-waarde moet worden gemeten met een CO2 meter. Bij een te hoge CO2 waarde kunnen klachten ontstaan als duizeligheid, hoofdpijn, slaperigheid en problemen met concentratie. Daarnaast is een te hoge CO2 waarde ook niet goed voor de gezondheid, vooral bij mensen met astma of allergieën. Deze waarde moet volgens de nieuwe regels onder de 1000 ppm blijven. Uitgangspunt is dat er per persoon 3,44 liter lucht per seconde geventileerd moet worden. Advies van Medtrading is om naast het ventileren ook de binnenlucht te zuiveren.

Hoe kan Medtrading u hierbij helpen?

Wij bieden een kwalitatief goede CO2-meter aan om de CO2 waarde in uw verblijfruimten van uw kinderdagverblijf te meten. Deze meter bewaakt het CO2 gehalte in een ruimte en waarschuwt u wanneer dit niet in orde is. U kunt dan direct actie ondernemen door te ventileren. Dit kan bijvoorbeeld met onze mechanische ventilatie, of zoals wij adviseren met een warmteterugwininstallatie, zodat de warmte niet verloren gaat en de toevoerlucht enigszins op temperatuur ingeblazen wordt. Daarnaast adviseren wij u om gezien de coronacrisis de binnenlucht te zuiveren met een van onze uitgebreid geteste desinfectie units.

Juiste advies en klimaatoplossing gelet op het budget

Onze projectleiders en adviseurs delen graag hun kennis omtrent de regels van de wet- en regelgeving voor ventilatie uit het Bouwbesluit, zodat u zo efficiënt mogelijk de benodigde informatie en advies op tafel krijgt om uw kinderdagverblijf zo goed en veilig mogelijk te ventileren.

 

Verse lucht behandeling bij kinderdagverblijven

Naast advies voor een juiste ventilatiesysteem adviseren we u ook over alternatieve technieken om de frisse lucht verder te behandelen zodat virussen, bacteriën, schimmels, pollen, ultrafijnstof (submicron en nanodeeltjes) en microbiologische verontreinigingen gereduceerd kunnen worden. Ook in uw kinderdagverblijf.

Onze luchtreinigers zijn onderzocht door TÜV, en TNO 

De installatie en de luchtzuiveringstechniek die wij in onze systemen toepassen is door TÜV onderzocht op de efficiëntie van de filter module en hier wordt gekeken hoeveel er daadwerkelijk wordt tegengehouden aan schadelijke deeltjes en bacteriën.

  Meerdere luchtreinigers direct leverbaar

  Medtrading levert verschillende luchtreinigers en past meerdere bewezen technieken toe, zoals UV(C), ionisatie en filtratie. U kunt onze systemen zelf aanschaffen maar ook al voor een paar euro per dag huren (huur vanaf € 5,- per dag inclusief onderhoud).

  Wat is de beste keuze?

  Op dit moment neemt het aantal aanbieders van luchtreinigers snel toe en wordt het voor een leek steeds moeilijker om de juiste keuze te maken. Veel systemen zijn pas net op de markt en hebben geen TÜV of TNO testrapport waaruit u de effecienty kunt opmaken. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van desinfectietechnieken die bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn voor u en uw medewerkers. Daarom koopt u bij Medtrading alleen goed geteste systemen. 

  >> Bekijk onze luchtreinigers

   Wat verwijdert de filtertechniek van Medtrading volgens TNO en TÜV:

   • Stof
   • Fijnstof (PM10, PM2.5, PM1)
   • Ultrafijnstof (PM0.1, submircon- en nano-deeltjes)
   • Microbiologische verontreiniging
   • virussen,
   • bacteriën,
   • schimmels,
   • sporen
   • pollen
   • Vluchtige organische stoffen (VOC’s) en geuren (Door gebruik van een Actief Koolstoffilter)
   Visit Us
   MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
   E-mail Us
   info@medtrading.nl
   Call Us
   +31 (0) 418 56 11 53
   × Whatsapp