+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl
Horeca ventilatie

Introductie

De horecabranche is voortdurend op zoek naar manieren om duurzamer en energiezuiniger te werken. Een belangrijke innovatie op dit gebied is het gebruik van warmteterugwinningssystemen, zoals het ERS (Energy Recovery System) systeem. In deze blog bespreken we de werking en voordelen van het ERS-systeem en hoe Medtrading horecaondernemers kan adviseren en helpen bij de installatie van dit systeem om energiebesparingen te realiseren en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Warmteterugwinning met het ERS-systeem

Het ERS-systeem is een warmteterugwinningssysteem dat speciaal is ontworpen voor de horecabranche. Het systeem werkt door de warmte die wordt gegenereerd door keukenapparatuur en verwarmingssystemen te hergebruiken en om te zetten in bruikbare energie. Hierdoor kunnen horecabedrijven hun energieverbruik verminderen en tegelijkertijd besparen op energiekosten.

Het ERS-systeem maakt gebruik van een warmtewisselaar die de warmte uit de afvoerlucht van de keuken opvangt en deze overdraagt aan de verse toevoerlucht.

Dit proces zorgt ervoor dat de toevoerlucht al voorverwarmd is voordat deze het pand binnenkomt, waardoor het energieverbruik van het verwarmingssysteem aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien kan het ERS-systeem ook worden toegepast op koelsystemen, door de warmte die vrijkomt uit koelapparatuur te gebruiken om het water in het systeem voor te verwarmen.

Voordelen van het ERS-systeem in de horeca

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het gebruik van het ERS-systeem in de horecabranche:

Energiebesparing: Door warmte te hergebruiken, kan het ERS-systeem aanzienlijke energiebesparingen opleveren voor horecabedrijven. Dit resulteert in lagere energiekosten en een snellere terugverdientijd van de investering in het systeem.

Verkleinen van de ecologische voetafdruk: Het gebruik van het ERS-systeem draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot van een horecabedrijf, wat leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk en een positief effect op het milieu.

Verbetering van het binnenklimaat: Door de voorverwarmde toevoerlucht kan het ERS-systeem bijdragen aan een comfortabeler binnenklimaat voor zowel klanten als medewerkers.

Duurzaam imago: Het implementeren van energiebesparende maatregelen zoals het ERS-systeem kan het imago van een horecabedrijf versterken als een duurzame en verantwoordelijke onderneming.

Medtrading: Adviseren en installeren van het ERS-systeem

Medtrading is een expert op het gebied van energiebesparende oplossingen voor de horeca, waaronder het ERS-systeem. Medtrading kan horecaondernemers adviseren over de beste toepassingen van het ERS-systeem voor hun specifieke situatie en behoeften. Daarnaast biedt Medtrading professionele installatie en onderhoud van het systeem, zodat horecabedrijven optimaal kunnen profiteren van de voordelen van warmteterugwinning.

Conclusie

Het ERS-systeem is een effectieve en duurzame oplossing voor warmteterugwinning in de horecabranche. Het systeem helpt horecaondernemers energie te besparen, hun ecologische voetafdruk te verkleinen en een comfortabel binnenklimaat te creëren voor klanten en medewerkers. Medtrading speelt een cruciale rol in het adviseren en installeren van dit systeem, zodat horecabedrijven optimaal kunnen profiteren van de voordelen van warmteterugwinning.

× Whatsapp