+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl
Horeca ventilatie

Horeca ventilatie steeds belangrijker

In iedere horecagelegenheid is een ventilator in uw keuken, restaurant of café een must? Medtrading levert een grote verscheidenheid aan kwalitatief hoogwaardige dak- en boxventilatoren die specifiek geschikt zijn voor toepassing bij horeca ventilatie. In de horeca worden andere eisen gesteld aan een ventilator, omdat er vaak een grotere capaciteit nodig is. Regelmatig komt het voor dat er warme of hete lucht afgezogen moet worden en de ventilatoren geschikt moet zijn voor gebruik bij hoge temperaturen. Zo kan de ventilatie bijvoorbeeld de warme lucht in restaurantkeuken goed afvoeren. Medtrading biedt verschillende oplossingen voor horeca ventilatie variërend van een eigen merk Medfan tot kwaliteits afzuigmotoren van Rosenberg. Maar we voeren ook merken zoals Torin Sifan, Chaysol, Rotodyne en Fishbach.  Bekijk ons totale aanbod afzuigmotoren in onze webshop.

Horeca dakventilatoren

De Ruck dakventilator is een plat model en geschikt voor keukenafzuiging met verticale uitblaasrichting. De ventilator is geschikt voor het afvoeren van lucht tot maximaal 60 graden Celsius. Deze dakventilator is leverbaar van 900m3 tot 12.000m3 en wordt toegepast voor de ventilatie (luchtafvoer) van o.a. :

 • Verkoopwagens
 • snackwagen
 • viswagen
 • frietwagen
 • poffertjeswagen etc…

 

Bevestiging zit scharnierend op de voetplaat, waardoor motor/waaier eenvoudig bereikbaar is voor service/onderhoud. De uitblaasroosters zijn eenvoudig van verticaal in horizontaal en omgekeerd te veranderen.

Medtrading biedt ook een danventilaor die geschikt is voor de ventilatie (luchtafvoer) van vervuilde keukenlucht of van vervuilde lucht uit bedrijfsruimtes. De naar achteren gebogen radiaalventilator zijn perfect voor afvoer van keukenlucht en kan makkelijk op het dak gemonteerd worden. Doordat de ventilator verticaal uitblaast zal het dak minder verontreinigen. Bovendien is de geluidsafgifte van deze ventilator zeer gering dan bij horizontale uitblazende dakventilatoren.

Toepassing dakventilator:

 • voor mechanische ventilatie
 • afvoer van keukenlucht (verkoopwagens/snackwagens/ bedrijfskeukens)
 • industriële ruimten (lashallen, werkplaatsen, productieruimten, magazijnen), kantoren/kantoorgebouwen, showrooms enz.)
 • Doordat de schoepen naar achteren zijn gebogen zijn deze ventilatoren ongevoelig voor verontreiniging door vet, olie en water (minder onderhoud nodig dan bij de voorovergebogenschoepen) en hebben een hoog rendement.

Eigenschappen dakventilator:

 • Naar achteren gebogen radiaalventilator
 • Behuizing van aluminium AlMg3, dus zeewaterbestendig
 • Onderhoudsvrije, levenslange gesmeerde kogellagers
 • Regelbare snelheid
 • Ingebouwde thermische schakelaar
 • Met isolatorschakelaar

 

Horeca boxventilatoren

Een afzuigbox of ventilatorbox wordt in de horeca gebruikt voor algemene ventilatie toepassingen. Buiten de standaard uitvoeringen leveren we ook horeca afzuigboxen in stalen-, softbox en dubbelwandige uitvoeringen. Medtrading levert ook hittebestendige afzuigboxen die temperaturen aan kan van 120 graden celcius.

Het grote voordeel van een afzuigbox is dat deze zeer weinig geluid maken zonder kracht te verliezen. Een ander voordeel is dat deze zeer gemakkelijk te installeren zijn tussen de ventilatiekanalen

Het inmeten, berekenen en installeren van een afzuiginstallatie is een belangrijk aspect. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door VCA en STEK gecertificeerde installateurs met technische achtergrond en ervaring in het installeren van complete afzuiginstallaties in de horeca branche. Bekijk onze horeca afzuigboxen in onze webshop.

 Meer informatie over horeca afzuiginstallaties vindt u op deze website. Neem contact op voor een vrijblijvend deskundig advies op het gebied va horeca ventilatie.

× Whatsapp