+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

WTW UNIT HORECA KEUKENS

ERS-systeem bespaart € 12.000 energiekosten

Hoe werkt deze warmteterugwininstallatie?

Het systeem is leverbaar in 2 varianten een terugwinsysteem in een vorm van een batterij en in een vorm van een batterij plus een warmtepomp. In het ventilatiekanaal van de afzuigkap wordt de batterij geïnstalleerd waar de afgevoerde, warme en vervuilde (vetten en roet) lucht doorheen gaat. Voor de batterij hoeven geen filters te worden geinstalleerd. In de batterij stroomt een vloeistof. Dit noemen we het koudemiddel. Dit neemt de warmte van de afgevoerde lucht op. Vervolgens gaat de vloeistof naar een warmtepomp die de inkomende temperatuur omzet in een hogere uitgaande temperatuur.

En zo kan de vloeistof, ook wel het medium genoemd, worden opgewarmd van 5 graden Celsius als het de ERS-batterij in gaat tot bijvoorbeeld 45 graden als het de warmtepomp uitkomt. Ook deze resultaten hangen enorm af van de plaatselijke omstandigheden. Het is aan de klant om te bepalen wat er vervolgens aan het systeem wordt gehangen: vloerverwarming, radiatorverwarming, ventilatie, koeling, zwembadverwarming, warmwatervoorziening.

Afhankelijk van het type kan het systeem zichzelf automatisch reinigt. Ook kan er gekozen worden voor een BNB-systeem ‘batterij naar batterij’ waarbij een warmtepomp dan komt te vervallen. De energie terugwinning blijft hetzelfde. Hiervan zijn de investeringskosten veel lager met een ROI van soms 1 jaar.

Een warmtepomp verbruikt ook energie, maar onder aan de streep levert het altijd een voordeel op. Zowel voor de ondernemer (die ook subsidies kan krijgen op de installatie) als voor het milieu. Ook de Burger King ziet een reden in om dit product te gebruiken.

ROI van maximaal 3 jaar

Dit systeem kan toegepast worden in een bestaande situatie of in een nieuwe situaties. De batterijen kunnen we ook integreren in een luchtbehandelingskast. In combinatie met een warmtepomp kan er gekoeld en verwarmd worden. Inblaas in uw zaak adviseert Medtrading te doen via een textielsok oftewel een Airsock. Dit heeft veel meer voordelen dan een inblaaskanaal met roosters.

Met een ROI van maximaal 3 jaar en diverse subsidies kunt u een ERS of een BNB installatie eigenlijk niet laten staan. Het levert u direct geld op!
En het systeem reinigt zichzelf! U heeft geen filters nodig en u zit niet vast aan torenhoge onderhoudskosten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 Download onze ERS brochure

Warmte terugwininstallatie (WTW) horeca bijeenkomstruimte

Hoe werkt deze energieterugwininstallatie?

Horeca WTW unit is een afkorting voor warm-terugwin-installatie specifiek voor toepassing in de horeca. Het is een duurzaam ventilatieoplossing waarbij een warmtewisselaar de warmte van de binnenlucht gebruikt om koude buitenlucht te verwarmen, voordat het je restaurant of keuken ingeblazen wordt.

Het resultaat is dat de lucht binnen minder sterk verwarmd hoeft te worden door je CV-ketel of andere verwarmingsbron. Dit levert een energiebesparing op. De meest voorkomende en populairste horeca WTW units van Medtrading is een combinatie van speciale horeca vetvangfilters en een warmtewisselaar ,welke zorgen voor optimale toepassing in horecagelegenheden.

Naast de specifieke toepassing in de horeca branche en een aantrekkelijke prijs zijn deze horeca WTW units ook zeer energiebesparend. Op deze pagina vind je enkele besparingscalculaties uit de dagelijkse praktijk. Raadpleeg deze voorbeelden om een indruk te krijgen van de mogelijke besparingen voor uw horecaonderneming.

Speciaal voor de horeca branche heeft Medtrading deze WTW blok geselecteerd.

Deze warmteterugwinningsunit is speciaal ontworpen voor de horeca branche. Belangrijke omstandigheden zoals de interne/ externe weerstand, de vervuilingsgraad en het temperatuur spelen een belangrijke rol bij een WTW unit.

Naast de WTW unit biedt Medtrading een breed scala aan accessoires en toebehoren. Nagenoeg alle denkbare installatieopties zijn mogelijk. Behalve dat de WTW unit zorgt voor een beter binnenklimaat in uw bedrijf zullen de energiekosten teruglopen. Door de modulaire opbouw is deze warmteterugwinning ook geschikt voor grotere installaties.

WTW unit Horeca PDF-3000 m3/h

WTW unit Horeca PDF-6000 m3/h

WTW unit Horeca PDF-9000 m3/h

MEER INFO

Vraag meer informatie aan via onderstaand contactformulier,

of neem telefonisch contact met ons op.

  Naam*

  Bedrijfsnaam

  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Adres

  Postcode

  Plaatsnaam

  Onderwerp

  Opmerking

  Bijlage (om aanvraag te bespoedigen)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Visit Us
  MEDTRADING. De Hoef 5D 5311 GH Gameren
  E-mail Us
  info@medtrading.nl
  × Whatsapp