+31 (0) 418 56 11 53 info@medtrading.nl

Zoveel geurfilterkasten te koop op internet, wat is het verschil?

Het aanbod geurfilterkasten voor toepassing in de horeca is enorm. Wat zijn de verschillen waar u op moet letten bij de aanschaf van een geurfilterkast voor uw restaurant of andere horecagelegenheid met keuken.

De verschillen zijn niet eenvoudig aan te duiden en hebben te maken met de afwerking van een geurfilterkast, de enginering van de geurfilterkast, de kwaliteit van de zakkenfilters, soort en uitvoering van de voorfilters, soort en type koolstoffilter, soort en type elektrostatische, afdichting, geluidproductie, stevigheid en soort en type ventilator.

Een geurfilterkast kun je eigenlijk niet zonder een goed advies en betrouwbare berekening vooraf aanschaffen. Vooral niet als er een certificaat moet worden afgegeven. De installatie moet zo worden gerealiseerd das deze doelmatig is voor uw specifieke (horeca) toepassing en dat kan alleen als er rekening wordt gehouden met de vervuilingsgraad, soort geur, soort gassen; organisch of niet organisch.

Pas wanneer alles in beeld is gebracht kan de juiste geurfilterinstallatie gekozen en aangeschaft worden en is deze ook doelmatig.

Drie belangrijke Aandachtspunten:

  • Vergunningsfactor: Valt de positionering van uw afzuiging binnen de wettelijk bepalingen.
  • Geluidsproductie: Vallen de decibels onder de aanvaardbare normen van het DCMR of dient er een geluidsdemping tussen te komen
  • Geurreductie: Wordt de minimale geurreductie van 75% behaald?

Laat u niet verleiden door prijs of door aanbiedingen. Een juiste geurfilterkast is een belangrijk onderdeel van uw horecagelegenheid. Een geurfilterkast die onvoldoende doelmatig is zorgt voor overlast, hinder en kan gevaarlijke situaties en brandgevaar opleveren.

Voor deskundig advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

 

× Whatsapp